Belföld

Felmentették az iskola az igazgatóját, ahol a pedofil békési tanár tanított

A fenntartó hittudományi főiskola közölte, nem csak a pedofilgyanúba keveredett tanárt rúgták ki.

Mint megírtuk, már nem dolgozik abban a békési középiskolában az a technikatanár, aki törvénytelen viszonyt ápolt egy 11 éves fiú tanítványával, akit Londonba akart szöktetni lebukásuk után. A gyerek külsejét is átváltoztatta, de Ferihegyen lebuktak, a tanár pedig azóta őrizetbe került.

Gyerekrabló pedofil tanárt fogtak - megrázó részletek
Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár.

Azonban a férfi már nyáron lebukott, de szabadlábon maradhatott, sőt szeptembertől ismét taníthatott is. Emiatt ellentmondásos információk jelentek meg arról, tudott-e az egyházi fenntartású békési intézmény igazgatója arról, mi történt, és miért engedte ezek után is tanítani a pedagógust.

A Mérce megkeresésére azonban azt írta a fenntartó szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola, hogy a rendőrség először szeptember 14-én írt levelet az ügyről, ami után a békési igazgató tájékoztatta a fenntartót. November 9-én a rendőrség a gyermekpornográfia tartásával kapcsolatos gyanút is közölte.

A főiskola közölte, ekkor azonnal belső vizsgálatot indítottak, a tanár munkaviszonyát megszüntették, sőt az igazgatót is felmentették.

A főiskola arról is írt, először rosszindulatú támadás áldozataként tetszelgett a gyanúsított, ezért sem kellett távoznia állásából még szeptemberben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik