Belföld

A közmédia vezérét igazolja le Schmidt Mária cége

Vaszily Miklós, az MTVA, vagyis a közmédia vezérigazgatóját választhatják be karácsony előtt nem sokkal egy fontos ingatlanfejlesztő cég, a BIF menedzsmentjébe – értesült a hvg.hu. A cikk nem tér ki arra, hogy Vaszilynak emiatt ott kell-e hagynia az MTVA-s posztját vagy sem.

A BIF – családi vállalkozásán keresztül – azé a Schmidt Máriáé, aki amúgy az 1956-os emlékév kormánybiztosa, a Terror Háza igazgatója, és lényegében övé a Figyelő hetilap is. A BIF (Budapesti Ingatlanfejlesztő Nyrt.) bő egy éve még Spéder Zoltán befolyása alatt állt, azonban a milliárdos üzletember kegyvesztett lett kormányoldalon, cégeit eladta, el kellett adnia, az FHB Bank például Mészáros Lőrinc közelében kötött ki, a BIF Schmidt Máriánál.

Vaszily korábban dolgozott Spédernek, a médiabirodalmát összefogó CEMP vezetője volt, onnan a Magyar Telekom tulajdonában volt Origohoz ment, aztán vette az irányt a közmédia felé.

Frissítés (2017.11.22. 15:38)

Az MTVA sajtóirodáján a 24.hu-nak elmondták, nincs még döntés, hogy Vaszily elfogadja-e a BIF felkérését, illetve ott nem került sor a megválasztására, de az nem érintené Vaszily Miklós MTVA-s vezérigazgatói feladatait, mivel nem menedzsment tag lenne a BIF-nél, ahogy az korábban megjelent, hanem igazgatósági tag.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik