Belföld

Tovább fog járni a metró péntek és szombat este

A BKK igazodik az utazók igényeihez.

Mivel a fővárosban az elmúlt években megváltoztak az éjszakai utazási szokások, a BKK meghosszabbítja a metrók menetidejét a hétvégéken.

2017 decemberétől a pénteki és szombati éjszakákon a szokásosnál egy órával tovább, éjjel fél egyig közlekednek a metrószerelvények az M2-es és az M4-es vonalon. 

Új menetrendjük szerint a metrók az éjszakai üzemben egységesen 10-10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon. A belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.

A BKK keddi közleményében azt írta, hogy a tapasztalatok szerint az éjszakai szolgáltatás kihasználtsága különösen pénteken és szombaton nagy, amikor éjfél után is sokan utaznak a belvárosban. Szándékaik szerint a továbbra is közlekedő éjszakai 6-os villamos mellett még több utas számára válik kényelmesebbé az éjszakai utazás Budapesten.

Nemrég Vitézy Dávid a BKK volt vezérigazgatója írt arról a Facebookon, hogy csak két olyan főváros van Európában, ahol hamarabb leáll a metró, mint Budapesten. Ő is arra hivatkozott, hogy az élet meghaladta azt a szokást, hogy az utolsó metró este fél 12-kor induljon, mert a belváros nem ürül ki éjfélkor.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik