Belföld

Ónodi-Szűcs: A Hospice Alapítvány tehet arról, hogy elfogyott a pénze

Az egészségügyért felelős államtitkár az ATV Start című műsorában az tmondta, a Hospice Alapítvány olyan tevékenységet is végez, amire nincs finanszírozási szerződése az állammal. Ónodi-Szűcs szerint ezért fogyhatott el a szervezet pénze.

Muszbek Katalin: A hospice halála lenne, ha a betegektől kérnénk pénzt
26 éve forrásért és elfogadtatásért küzd a Magyar Hospice Alapítvány igazgatója, aki az egész mozgalom szóvivője akar lenni a segítségkérésben. Eszébe sem jut a betegektől pénzt kérni, viszont egy valamiben felelősséget érez.

Hozzátette, az alapítvány ugyanazokat a forrásokat kapja meg az alaptevékenységére, mint bármelyik másik, ugyanilyen tevékenységet végző intézmény.

Mint korábban megírtuk, a Hospice Alapítvány közölte, hogy a működésükhöz 50 millió forint plusz forrásra lenne szükségük. Ónodi-Szűcs szerint viszont nem kértek befogadást az ellátásra, és a szükséges pénzt sem tudták összegyűjteni egyéb forrásból.

Az államtitkár kijelentette:

ambulanciákat működtet, amelyeknek egyébként nincsen OEP-befogadása, egyébként – tudomásom szerint – az elmúlt két évben, amióta én vagyok államtitkár, nem is kérte a befogadását.

Arra a kérdésre, megkaphatnák-e a támogatást, Ónodi-Szűcs azt mondta, ha az alapítvány „beállna a sorba a másik száz kérő közé, és valószínűleg bírálni kellene, ki van előrébb és hátrébb”.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik