Belföld

Nézők százai előtt ütötték meg az esztergomi képviselőt

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki részegen megütött önkormányzati képviselőt – tette mindezt részegen, több száz ember előtt. Zaklatás és becsületsértés vétsége miatt állítják bíróság elé.

Az esztergomi képviselő augusztus 4-én este színházi előadásra ment. A nézőtéren beszélhetni kezdett későbbi támadójával, eközben említette meg a vádlott, hogy szülei az ő választókörzetében építkeznek és vitába keveredtek a telekszomszédjukkal. A képviselő közölte, hogy nem fog tudni neki segíteni, mivel ez a jegyző hatáskörébe tartozik.

Az ittas állapotban lévő vádlott ezután ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megfenyegette azzal, hogy meg fogja verni.

A színházi est szervezője észlelte a konfliktust, odalépett az agresszív férfihoz és próbálta megnyugtatni, tisztázni, hogy miért kiabál. Erre a vádlott őt is megfenyegette azzal, hogy lefejeli.

Miközben az elkövető a színházteremből távozás közben elhaladt a képviselő mellett, a kezében lévő programfüzettel egyszer hátulról fejbe ütötte. Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik