Belföld

Nem zárja ki a koalíciót a Jobbik az LMP-vel és a Momentummal

Vona Gábor szerint a Jobbik az egyetlen esélyes az ellenzékből, de együttműködne más pártokkal.

A pártok helyett a kormányváltást akaró embereknek kell összefognia – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjújában Vona Gábor. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje szerint az emberek a legalkalmasabb jelöltet fogják megkeresni és őt fogják választani.

Vona elmondta: az LMP, a Momentum és a Jobbik is egyértelművé tette, hogy a 2018-as választásokon egyedül akarja megméretni magát, hozzátéve:

Ha a helyzet és a történelmi szituáció azt kívánja meg, hogy az Orbán-kormány leváltása csak úgy működhet, hogy a XXI. századi pártok valamiféle kompromisszumra jutnak, akkor én erre nyitott vagyok.

Azt azonban elmondta, hogy alapvetően egyedül szeretnének választást nyerni, mert egyedül mindig könnyebb kormányozni, mint koalícióban.

Ugyanakkor bizonyos alapvető kérdésekben, mint a demokrácia és a választójog helyzete, a kivándorlás megállítása, a tudásalapú társadalom, a gazdaság versenyképességének növelése, hajlandó kompromisszumra, és úgy gondolja, hogy erre az LMP-ben és a Momentumban is lenne hajlandóság. Ilyen jellegű tárgyalás azonban még nem indult el, és egyelőre nem is kezdeményeznek megbeszéléseket, amíg a kampány tart – jegyezte meg Vona.

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik