Belföld

„Nekem az EU…” – plakátpályázatot hirdetnek a megújuló Európáról

európai unió (Array)
európai unió (Array)

A Transparency International Magyarország „Nekem az EU…” címmel indít plakátpályázatot. A legjobb alkotások készítői pénzjutalomban részesülnek. A plakátokból kiállítást tartanak az „Átláccó Fesztivál” keretében az A38 Hajón.

A díjkiosztót december 8-án, a Korrupcióellenes Világnapon tartják, a programot itt lehet megnézni. A nyertes alkotást zsűri választja ki, emellett a legjobb művek közönségszavazáson is részt vesznek a 24.hu közreműködésével.

A témafelvetés a következő:

Magyarország 2004 óta tagja az Európai Uniónak. Részese egy olyan közösségnek, amelynek tagjait összeköti a megélt történelem, a közös értékek és a közös identitás. Egy olyan közösség, amelyben a résztvevők nemcsak versengenek egymással, hanem együttműködnek, és közösen próbálnak megoldást találni az előttünk álló kihívásokra. A tagságunk számos előnnyel jár, ezen előnyökért cserébe pedig hozzá kell, hogy járuljunk a közösség működéséhez, tiszteletben tartva az európai normákat és értékeket. Emmanuel Macron, Franciaország idén hivatalba lépett államfője nemrégiben úgy fogalmazott, hogy „Európa nem szupermarket, hanem sorsközösség.”

A pályázatra olyan plakátokat várnak, amelyek a fenti kérdésre reflektálnak a lehető legtágabb értelemben, vagyis arra, hogy Európa „szupermarket vagy sorsközösség”.

Bárki pályázhat, magánszemély, szervezet vagy cég, sőt, egy plakáton akár többen is dolgozhatnak.

A plakátot november 30-án (csütörtök) éjfélig lehet benyújtani. Egy pályázó maximum három pályaművel nevezhet. A pályázatban való részvétel díjmentes. A nevezési anyagot elektronikus formában a palyazat@transparency.hu e-mail címre kell elküldeni.

Azt, hogy mit kell tartalmaznia a nevezésnek, itt elolvashatja. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik