Belföld

Coming out miatt mentek neki Orbán kedvenc lapjának

Hajdu Nóra a Nemzeti Sport egyik cikke miatt a Magyar Újságírók Országos Szövetségéhez fordul.

Az Együtt alelnöke közösségi oldalán tudatta, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetségéhez fordul a Nemzeti Sport egyik – szerinte – áldozathibáztató cikke miatt. Hajdu Nóra jelezte, hogy immár minden héten talál valami vállalhatatlant a Mészáros Lőrinc birtokolta Nemzeti Sportban, amelynek főszerkesztője Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója.

Az ellenzéki politikus most azon a publicisztikán akadt fenn (Coming out – Thury Gábor), amely visszaidézte, hogy a 2013-as Aranylabda-gálán Sepp Blatter, a FIFA akkori, korrupcióban elsüllyedt elnöke megpaskolta Hope Solo, az amerikai női fociválogatott kapus fenekét, amikor színpadra lépett. Ezt ezzel vezeti fel:

Gyanítom, a jókötésű hölgy – vagy ha úgy tetszik, az elég férfias sportolónő – azért is szólalt meg, mert a FIFA korábbi elnökére most már mindent lehet mondani.

Sepp Blattert szexuális zaklatással vádolják
A korábbi FIFA-elnök egy gálán fogta meg az amerikai játékos fenekét.

Hajdu Nóra szerint nemcsak ez, hanem az is vállalhatatlan, amikor a szerző írásában álságosnak nevezi a világot, ezért.

Köztudott, Széchy Tamás sem bánt kesztyűs kézzel az úszóival, nem állt távol tőle a testi fenyítés sem (…) Tévútra vezethet, ha kizárólag a viselt dolgok tükrében ítéljük meg a szakmai teljesítményt. (…) Van még egy sanda gyanúm, hogy egyes esetekben a felszínre törni képtelen tehetség keres a szenvedéstörténetekben magának kibúvót.”

Az Együtt politikusa megkérdőjelezi, hogy a XXI. század sportújságírásában helye lenne az áldozathibáztatás és testi fenyítés elfogadásának és jóváhagyásának, ezért a Magyar Újságírók Országos Szövetségétől kér állásfoglalást a cikkről.

Néhány éve Lévai Anikó nemcsak azt árulta el, mekkora a szomorúság, ha kikap Orbán Viktor csapata, hanem azt is, milyen fontos szerepet tölt be mindennapjaikban Szöllősi György lapja.

Ha reggel nem akar felkelni, mondd azt, hogy van friss Nemzeti Sport, egyből kinyitja a szemét. Elsőnek kell olvasnia, volt rá példa, hogy kivasaltam, hogy ropogós legyen.

Szöllősi György célja, hogy NEMZETI Sport legyen a sportnapilap
A magyar sport ügye és az olvasók kiszolgálása szerepelhet az első helyeken az NS-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik