Belföld

Vonát is keresték Orbán svájci bankszámláival

Gyurcsány Ferenchez hasonlóan a Jobbik elnökének is el akarták adni a dokumentumokat.

A Spinoza házban Rangos Katalin kérdezte Vona Gábort, aki megismételte, ha 2018-ban a Jobbik győzne, első dolga Orbán Viktor elszámoltatása lenne. A Hír Tv felvétele szerint a Jobbik elnöke elárulta, nemcsak Gyurcsány Ferencet, hanem őt is megkeresték, hogy eladnának neki olyan papírokat, amelyek állítólag igazolják, hogy a kormányfő külföldön tartja a pénzét.

Azt nem tudja, hogy ugyanazok keresték-e meg őt, akik Gyurcsány Ferencet, akivel ezt még nem beszélték át. Ő is nagyon óvatosan kezelte az ügyet, és kért valami olyat, ami bizonyító erejű.

Nem lett belőle semmi, és elhalt ez az egész dolog. (…) Ez nem volt titkos találkozó egy rosszul megvilágított szobában, eltakart arcokkal. Kaptam egy ilyen üzenetet, Nyugat-Európai irányból. De nem akarok belemenni, ha lett volna ilyen bizonyíték, akkor előjövök vele, de mindaddig, amíg ilyen nincs, az egész olyan blöffszerű.

A Jobbik elnöke, noha ezt akkor nem látta bizonyítottnak, arra azért nagy tétben fogadna, hogy Orbánnak van külföldi bankszámlája. Korábban a DK elnöke hasonlóan érvelt, majd később ő is azt mondta, az egész lehet akár provokáció is, hiszen az állítólagos bankszámlakivonatokról nem tudni, hogy eredetiek-e, ha igen, akkor a miniszterelnök “köztörvényes bűnöző”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik