Belföld

Szél Bernadett az LMP nevében udvarol Navracsicsnak

Szél Bernadett, az LMP társelnöke/miniszterelnökjelöltje interjút adott a Zsúrpubinak, amelyben egy igazán érdekes rész volt. Ebben Szél elmondja, mi a véleménye Navracsics Tiborról, majd céloz arra, hogy az LMP befogadná Navracsicsot, ha úgy alakulna.

– Múlt héten Brüsszelben járt, hogy a külhoni magyarokkal beszélgessen. Ha Sorossal nem is, azzal a Navracsics Tiborral biztosan találkozott, aki az utóbbi időben szinte minden egyes megszólalásával amortizálja a Fidesz Soros-ellenes propagandáját. Ha nem Brüsszelben ülne uniós biztosként, akkor minden valószínűség szerint már rég kiradírozták volna a Fideszből Orbánék. Tegyük fel, önszántából szakítana a jelenlegi pártjával! Az LMP szívesen fogadná be a soraiba a „nem NER-kompatibilis” Navracsicsot?

 

– Ő maga nyilvánosan is elmondta már párszor, hogyha fiatalabb lenne, akkor biztosan LMP-s volna. Mi pedig erre azt szoktuk mondani, hogy szerintünk ő még elég fiatal. Megválaszoltam a kérdést, azt hiszem… Amit például a Fidesz útszéli hangnemben folytatott Soros-ellenes kampányára reagált, az rendkívül elegáns.

 

– Akkor a brüsszeli útnak köze lehet egy jövőbeli szorosabb együttműködéshez?

 

– Vele rendszeresen találkozom. Nem arról tárgyalunk, hogy belépjen az LMP-be, de ha Brüsszelben járok, mindig felkeresem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik