Belföld

Négyen erőszakoltak meg egy külföldi egyetemistát Érden – döntenek

Ítélethirdetés várható annak a négy embernek az ügyében, akik a vád szerint elkábítottak és megerőszakoltak egy külföldi egyetemista lányt, akit stoppal vettek fel. Több bűncselekmény miatt is felelniük kell, egyebek mellett szexuális erőszak bűntettéért.

A vádirat szerint a lány Németországban járt egyetemre, Budapestre egynapos városnézésre érkezett – még 2010 tavaszán. Busszal indult volna a Népligetből Pozsonyba, de kiderült, aznap már nem indul több járat, ezért úgy döntött, stoppolni fog. Későbbi támadói vették fel, akik mondták neki, hogy elviszik Pozsonyba 50 euróért. A lány beszállt, a társaság pedig – az eredeti úti cél helyett – Érdre indult.

Utastársai egy “furcsa kávét” akartak megitatni a külföldi egyetemistával, de a lány elutasította. Próbált kiszállni az autóból, de visszatuszkolták, és arra kényszerítették, hogy altatóval teletömött üdítőt igyon. Ettől elkábult.

A vádirat szerint a támadók

Érd külterületére vitték azzal a céllal, hogy a sértett elkábított, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva, vele szexuális kapcsolatot létesítsenek. A vádlottak a sértettet levetkőztették, a sértettel az egyik vádlott a gépkocsiban közösült, miközben a többi vádlott a sértett mellét fogdosta. Az aktus közben a sértett magához tért, próbált segítséget kérni, de az egyik vádlott azt mondta a sértettnek, hogy akkor adják vissza a telefonját, ha őt orálisan kielégíti. A vádlott az ellenkező sértett fejét a hajánál fogva a nemi szervéhez húzta, és erőszakkal betömte a nemi szervét a sértett szájába. A sértett félelmében a vádlottat orálisan kielégítette. Ezt követően a másik vádlott a sértettet az autótól elvitte, térdre kényszerítette, a nemi szervét az előtte térdeplő sértett szájába gyömöszölte, miközben erősen fogta a sértett fejét. A sértett öklendezni kezdett, levegő után kapkodott, majd  sikerült eltolnia magától a vádlott nemi szervét.

A tárasaság ezután visszaült az autóba, és a lányt a XI. kerületbe vitték, ahol magára hagyták. 2015 májusában tartóztatták le őket, vagyis öt évvel azután, hogy elkövették a bűncselekményt. Ügyükben idén nyáron emeltek vádat, a tárgyalás pedig tavaly novemberben kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik