Belföld

Kubatov a Fradi-ultrákról, székházügyekről és listájáról is beszélt

Az FTC elnökeként elítéli a verbális erőszakot. A sorosozást természetesnek tartja.

A Figyelőnek az FTC elnöke azt mondja, megrendítőnek tartja, ami a Debrecen elleni meccs szünetében történt. Húszezer ember boldogságát tette tönkre

ötven rendbontó, akik verekedtek a stadionban, s ezzel kárt okoztak a Ferencvárosnak és az egyetemes magyar sportnak. Ez az ötven ember szervezetten, előre eltervezetten, váltóruhákkal felszerelkezve – közülük sokan ugyanolyan cipőt viselve –, maszkokban követte el ezt a köztörvényes bűncselekményt, ami teljesen távol áll a sporttól, a szurkolástól, a fanatizmustól és magától az egyesülettől is.

A rendőrség egyelőre jóval kevesebb verekedőt azonosított be, eddig tíz gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Feladták magukat a körözött Fradi-szurkolók
Húsz embert gyanúsítanak a Groupama Arénában történt verekedés miatt.
Mutatunk egy videót a fradista szurkolói balhéról
Repültek a szemeteskukák a szünetben kitört verekedésben. Hárman sérültek meg.

Kubatov azt várja a hatóságoktól, hogy a lehető legszigorúbban járjanak el.

Mindenki, aki ebben érintett, legyen az felbujtó vagy végrehajtó, vagy csak olyan ember, aki becsempészte a váltóruhákat, legyen az nő vagy férfi, kapja meg a méltó büntetését.

Az FTC a legmesszebbmenőkig segíti a hatóságok munkáját, és arra törekszik minden jóérzésű szurkolóval, hogy ilyen még egyszer ne történhessen meg semmilyen sporteseményen.

Kubatov szerint fontos eleme a szurkolásnak a fanatizmus, a mérkőzéseknek a pokoli hangulat, de ez sem társulhat erőszakkal, se fizikaival, se verbálissal.

Az interjúban persze előkerül a Soros-terv és a lista is, amelynek ő névadója, de még érdekesebb, amikor arról beszél, hogy

a Fidesz az egyetlen olyan párt Magyarországon, amelynek van önálló központi székháza.

Szerinte ennek önmagában is van szimbolikája, hiszen a DK egy irodaházban bérel szobákat, az MSZP pedig egy VII. kerületi gangos ház földszintjén tengődik és a Jobbiknál sem jobb a helyzet, bárt azt nem tudni pontosan,

Simicska felvásárolta-e az irodát a párttal együtt. A mai ellenzéki pártok – mint szellemi elődeik hajdan, a harmincas években – gyakorlatilag illegalitásba vonultak.

Szerinte a Fidesz nem csak közvélemény-kutatások alapján politizál, de valóban az emberekkel együtt dönt a legfontosabb kérdésekben.

Tehát nemcsak úgy „ráérzünk az ügyekre”, hanem a folyamatos kommunikációnak köszönhetően meg tudjuk különböztetni a lényegest a lényegtelentől.

Szerinte minden pártnak van adatbázisa, amivel nincs  semmi probléma, ha mindenki betartja az adatvédelmi törvényeket. Mindegyik párt azért tartott vagy tart aláírásgyűjtést, hogy közvetlenebb kapcsolatot tudjanak kiépíteni a választókkal. A Fidesz 2018-as kampányáról azt mondja, hogy sokkal több energiát fordítanak majd az online térre.

Az interneten legfőképp a gyorsaság számít. Gyorsnak kell lenned és hitelesnek.

Szerinte a legjobb kampány az elmúlt hét év kormányzati teljesítménye, ami nem volt hibátlan, de még így összehasonlíthatatlanul jobb, mint az előző kormányoké. A kampánynak pedig azért központi témája la a Soros-terv, mert Soros György a legismertebb megtestesítője annak a globalista elitnek, amelynek az európai nemzetállamok lebontása a fő célja. Soros nincs egyedül, csak ő nyíltan vállalja egy részét nézeteinek.

 

Kiemelt fotó: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik