Belföld

Huszonegy évvel ezelőtti gyilkosság ügyét zárták le

Lezárt a rendőrség a huszonegy évvel ezelőtti Kiskunfélegyházán történt gyilkosság ügyét. A nyomozást a napokban fejezték be és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

A 37 éves férfit 1996. szeptember 21-én az esti órákban ölték meg ismeretlen tettesek Kiskunfélegyházán, a Szegedi út egyik lakásában. Több késszúrással végeztek vele, majd a tettesek arany ékszerekkel távoztak. De a támadók hagytak olyan nyomokat maguk után, ezek lehetőséget adtak a rendőröknek az azonosításra – de még nem akkor.

A technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően 2015-ben sikerült is kideríteniük, ki az egyik gyilkos. Egy román állampolgárságú férfi, aki azonban már 2007-ben meghalt hazájában.

A másik tettest, egy 40 éves, ugyancsak román állampolgárt idén azonosították.  A férfi külföldön, ismeretlen helyen tartózkodott, ezért ellene március 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki.  Rövid időn belül Spanyolországban elfogták a körözöttet, akit május végén hoztak Magyarországra és emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

(Kiemelt kép: police.hu)

Olvasói sztorik