Belföld

Tejfakasztó buli torkollott tragédiába Izsófalván

Egy tejfakasztó buli után történt az a baleset, amelyben egy ember életét vesztette még októberben Izsófalván. Az egyébként sem mindennapi tragédia kapcsán most újabb részletekre derült fény.

Kezdetben csak annyit lehetett tudni, hogy egy angol rendszámú, Izsó Miklós úton haladó kocsi felborult, a sofőr pedig kiesett a járműből és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Néhány nappal később a Miskolci Törvényszék már arról tájékoztatott, hogy gyanúsítottja is van a balesetnek: egy 21 éves fiatal, aki házi őrizetbe került. Akkor azt közölték, hogy az áldozat egy kanyarban kisodródott, kocsija megcsúszott és a vízelvezető árokban állt meg a tetejére borulva. A férfi kizuhant az autóból és a bal oldali sávban az úttestre esett. A fiatal autós Múcsony irányából érkezett, és elütötte őt.

Fotó: police.hu

A Miskolci Törvényszék arról is beszámolt akkor, hogy a gyanúsított azért haladt a menetirány szerinti bal oldalon, mert nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg kocsija sebességét és átsodródott oda. Az autó bal első futóműve kiszakadt a helyéről, így a jármű még körülbelül 150 métert tett meg a gázolás helyszínétől, majd leállt. A fiatal nem segített a sérültnek, hanem utasaival együtt eltűnt a helyszínről. Mint kiderült, jogosítványa nincs, és a baleset előtt kábítószert fogyasztott.

Fotó: police.hu

A Zsaru magazin szerdai cikke szerint az elhunyt férfi angol rendszámú Mercedesére járőrök bukkantak rá egy hosszan jobbra ívelő kanyarban. A másik kocsit – egy Suzukit – 150 méterrel távolabb szúrták ki, kitört kerékkel. A motor ekkor még meleg volt. Az oldalán sérülést és festéknyomokat is láttak, amely hasonlított a Mercedes színére. A külföldi autót nem körözték, a Suzukiról pedig kiderült, hogy a 36 éves áldozat feleségének a nevén van.

A járőrök kimentek a házukhoz. A sokadik kopogás után egy 15 éves, látszólag bódult fiú nyitott ajtót, aki azt állította, egész este otthon volt, nem ment sehova, ivott és füvezett, majd elaludt. A rendőrök ezután körbenéztek bent, hátha találnak sérültet a házban. Végül egy cannabisültetvényre bukkantak a padláson. Kiderült, egy telephely biztonsági kamerája felvette a balesetet. A videón látszódott, hogy a nagy sebességgel érkező Mercedes nem tudta bevenni a kanyart, árokba sodródott, kétszer átfordult a tengelye körül, eközben az áldozat kirepült a járműből.

Öt másodperc múlva érkezett ugyanabból az irányból a Suzuki – szintén túl gyorsan. Ennek a kocsinak a sofőrje sem tudta bevenni ugyanazt a kanyart, az út széléig sodródott, és – mint azt fent már írtuk – a bal kerekeivel áthajtott a kizuhant férfin.

A féktengely kiszakadt, valószínűleg emiatt is állt le az autóval valamivel távolabb. Ez ugyan már nem látszott a felvételen, ellenben feltűnt egy árnyalak, aki kiszállt a Mercedesből és elfutott. Ez alapján már tudni lehetett, hogy legalább hárman érintettek a balesetben.

Kiderült, a Suzuki tulajdonosa néhány nappal korábban szült, és a férje volt az, akit holtan találtak az úton. A Mercedest, amelyből a férfi kizuhant, alkatrésznek hozták be az országba. A rendőrök kiderítették, hogy a tragédiát a már említett tejfakasztó buli előzte meg, amelyet a szomszédos településen tartottak és többen részt vettek rajta.

 A rendőröknek hat nevük volt, köztük négy kamasz. A Suzukiban öten ültek, két 16 éves tini, egy 14 éves lány, egy 24 éves fiatal és a 21 éves sofőr. A Mercedesben egy 15 éves fiú utazott az áldozat mellett, aki elmondta, sógora olyan gyorsan hajtott, hogy félelmében bekötötte magát. Amikor a kocsi felborult, kikászálódott a roncsból, és hazafutott. Így tettek a Suzuki utasai is, bepánikoltak és a földeken át elszaladtak.  Őket segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, a sofőrt segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.  Azt szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a férfi halálát az okozta-e, hogy kizuhant a kocsiból, vagy az, hogy áthajtottak rajta. Emellett vizsgálják a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik