Belföld

DK: A Kúria döntése után büntetőügy lesz a titkolózás

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz erőfeszítése a jogállam független intézményeinek bedarálására még nem járt teljes sikerrel.

A Kúria a Demokratikus Koalíció keresetére jogerős ítéletben kötelezte a felcsúti focialapítványt, hogy közérdekű adatként adja ki, mire költötte a társasági adó terhére kapott támogatásokat.

Kúria: Felcsút fociakadémiája nem titkolózhat
A látványsportok támogatására adott társasági adókedvezmény közpénz.

Mostantól az alapítványnak és minden, a DK-val hasonló ügyben perben álló sportegyesületnek büntetőjogi következményekkel kell szembenéznie, ha továbbra is titkolózik – tudatta Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja.

A sportcélú tao-támogatások összege és fölhasználása valamiért Orbán Viktor legféltettebb titkai közé tartozik.

Szerinte a miniszterelnök indítékai nem ismertek, de – mivel az október 23-i beszédére hallgatóságot szállító buszok között néhányon ott volt a Puskás Akadémia emblémája – joggal merült föl a gyanú, hogy e szállítás költségeit is a támogatásból fedezték.

Buszoztatott bértapsolókat sejt Orbán beszédénél a DK
Orbán Viktor október 23-i beszédén mintegy tízezer ember volt jelen, na meg rengeteg busz, pl. a felcsúti fociakadémiáé. A DK szerint van összefüggés.

A DK politikusa szerint a Kúria ítélete nem csak azért fontos, mert így titkolható tovább, hogy a

lerobbant egészségügy, a lepusztult oktatás és a kirívóan nagyarányú szegénység hazájában milyen irdatlan összegek és milyen képtelen célokra jutnak a sportegyesületekhez a miniszterelnök beteges sportmániája következtében.

Ennél is fontosabb, hogy az ítélet rávilágít: a Fidesz erőfeszítései a jogállam független intézményeinek bedarálására nem jártak teljes sikerrel, a bíróságok – a kormánypárt erőteljes nyomásgyakorlása és megannyi támadása ellenére is – nagyrészt őrzik függetlenségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik