Belföld

Orbán, Kövér nem indul egyéniben

Gulyás Gergely szerint három helyen kérdéses még, hogy ki lesz a Fidesz jelöltje.

Az InfoRádiónak a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a parlamenti választás előtt egy hónappal véget ér az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, ami várhatóan februárban kezdődik, de csak néhány hétig tart, mert kell idő a kampányolásra.

Lesz parlament, a február közepét követő első hétfői naptól.

Az ülésszak hosszát akkor pontosítják, amikor Áder János államfő kiírja a választásokat, de egy hónap kell a képviselőknek a szabad kampányolásra, bár legtöbben ezt az ülésszak alatt elkezdik. A tavaszi ülésszak inkább csak politikai vitákra lesz alkalmas, nem érdemi törvényhozásra, de politikai szempontból kiemelt jelentőségű törvényt már nem is kell elfogadni a választásokig.

Szerinte a következő időszak európai dimenzióban is kulcsfontosságú lesz. 2018 és 2022 között a nemzeti érdeket kell képviselnie a magyar kormánynak nemcsak a migráció, hanem az Európai Egyesült Államok és a kétsebességes Európa ügyében is. A kormányoldalnak a következő négy évben is az lesz a célja, hogy kétszer akkora legyen a magyar gazdasági növekedés, mint az unió átlagában, mert csak így lehet közelíteni az európai életszínvonalához – tette hozzá.

A frakcióvezető szerint három egyéni választókerületben nem dőlt még el, ki lesz a Fidesz képviselőjelöltje. Az egyik ilyen körzet Rogán Antalé Budapest belvárosában. További neveket nem árult el, csak annyit, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök egyéniben nem indul el a választáson.

Tapolcán az a Fenyvesi Zoltán lesz a fideszes jelölt, aki korábban alulmaradt Rig Lajossal (Jobbik) szemben és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is egyéni jelölt lesz. Az országos választmány december elején hagyja jóvá az egyéni és listás jelöltek névsorát, de azt ígérte, nagy meglepetésekre nem kell számítani.

Gulyás Gergely beszélt arról is, hogy az ukrán nyelvtörvénynek a CEU-nál ezerszer nagyobb botrányt kellene kiváltania, ezért Magyarország blokkolja Ukrajna és a NATO párbeszédét.

 

 

Kiemelt fotó: MTI/Soós Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik