Belföld

Kerényi Miklós Gábor: Megsütnek és szépen lassan elfogyasztanak

Kerényi Miklós Gábor a zaklatásos botrány kirobbanása óta hétfőn este nyilatkozott először kamerák előtt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az operettszínház leváltott művészeti vezetője arról beszélt, gazembernek érzi magát, akire mindenfélét rászórtak.

Felmondtam, elmentem nyugdíjba, amikor megjelent egy fiatalember, aki tényleges történetet mondott 1994-ből. Nem teljesen úgy emlékszem, de volt alapja. Bocsánatot kértem, megtiltották, hogy bemenjek a színházba. Ezért a színházért éltem, ezért a színházért voltam. Őrület. Közben azt látom, hogy még mindig jönnek újabb és újabb vádak. Megsütnek és szépen lassan elfogyasztanak.

Kerényi beismerte, hogy őszintén kiabált a színházban a kollégákkal, de sosem anyázott. Bár a személyes életben nem annyira durva, munka közben az.

Kitért arra a kiszivárgott hangfelvételre is, amelyen az hallatszik, hogy csúnyán összeveszik egy taxis diszpécserrel, amiért az csak úgy szólította őt, hogy Kerényi Miklós. Szerinte ez egy provokációs sorozat eredménye volt, mert a taxitársaságnál pontosan tudták, hogy nem szereti, ha nem a teljes nevén szólítják.

Rónai Egon kérdésére azt mondta, nem igaz, hogy 1992-ben Rossini Mózes című darabjának rendezésekor vállfával ütötte egy 13 éves szereplő pucér fenekét. Márpedig a neve elhallgatását kérő illető ezt állítja.

Ez egy állítás, ami szerintem nincs. Nem történt meg. Se pucéran, se sehogy. Nem tudom, hogy hazudik vagy álmodik. Szívesen leülök vele szemtől szemben. Bizonyítsa be, hogy megtörtént, ne nekem kelljen, hogy nem történt meg.

Mint fogalmazott, egész életében nagyon sokat dolgozott gyerekszereplőkkel, és ezek a legszebb élményei.

MTI / Marjai János

Maros Ákos szintén azt állítja, hogy Kero 18 évesen elfenekelte őt 1994-ben. Az operettszínház leköszönő művészeti vezetője most részletesen elmesélte a történetet.

A táncos srác késett, pontatlan, de egyébként tehetséges volt. Mondtam neki, ha még egyszer késik, akkor jól elfenekelem. Még egyszer késett. Jó, mondta ő erre, akkor most megtörténik.

Aztán elmondott egy másik sztorit is, ami másfél évvel ezelőtt történt.

Egy fiatalembert odahívtam a szobám elé, megmondtam neki, hogy mit szeretnék csinálni. Próbáljuk meg, mondta erre ő. Behívtam a szobába, bezártam őt. Gyere légyszíves, feküdj az ölembe, mondtam neki. Elővettem egy ceruzát, és beraktam a szájába, hogy megpördüljön neki az R hangzó. Én azon kevesek közé tartozom, aki tud még R hangzót képezni.

Kerényi szerint a fiú azóta is hálás érte, borzasztó boldog tőle. De ha előre megbeszélte volna vele, akkor nem lett volna meg a váratlan hatása.

Kijelentette, hogy igazgatóként olyan volt, mint egy apa. Hol kedves, hol szigorú, hol zsarnok.

Egy nagyon sokszínű apa voltam

– fogalmazott.

Úgy érzi, hogy amire ő azt gondolta anno, hogy egy közvetlen közeledési mód, közvetlenkedő is lehetett. Ismételten elnézést és bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy mindennek lehetne szexuális töltete, amit a színházban csinálnak, mert a lelkükkel és a testükkel dolgoznak és élnek.

Kerényi Miklós Gábor végezetül egy újabb titkot elárult magáról, nevezetesen azt, hogy nagyon szereti a piros pacsit.

A piros pacsi egy szellemi játék, egy idegi játék. Azon múlik, hogy bele tudsz-e menni másik agyába. Aki piros pacsizni tud, annak más a koncentrációja. A színészeim is szerették.

Rónai Egon mindenesetre azt javasolta neki a műsor végén, hogy a jövőben messziről kerülje el a vállfákat.

ATV Live: Az Egyenes Beszéd vendége Kerényi Miklós Gábor

ATV Live: Kerényi Miklós Gábor csak itt, az Egyenes Beszédben, élőben reagál az eddig ellene elhangzott vádakra.

Közzétette: atv.hu – 2017. november 13.

Vujity Tvrtko véleménye Keroról: Távoznia kell a közéletből. Azonnal és örökre.
A riporter nem tartotta magában személyes véleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik