Belföld

Kubatov: „a végén nagy meccs lesz”

Ezúttal nem az FTC-ről és a fociról, hanem a politikáról beszélt.

A pártigazgató, alelnök a tisztújító kongresszuson azt emelte ki, hogy az ellenzék minden trükköt, fortélyt bevetett az időközi választásokon, a Fidesz mégis az esetek csaknem kétharmadában nyert. A távirati iroda szerint úgy számolt, hogy pártja kilencszer nyert népszavazáson, parlamenti, önkormányzati és EP-választásokon 2006 ősze óta, és kétszer is mintegy 3,4 millióan támogatták a Fidesz álláspontját.

Kubatov Gábor a múltbeli sikerek ellenére pillanatokra ugyan csak, de néha aggódik.

Az nem történhet meg ismét, ami 2002-ben

– utalt a béremelések, gazdasági növekedés után elveszített választásra. Kubatov Gábor minden eddiginél fontosabbnak nevezte a jövő tavaszi választást, ami szerinte “a végén nagy meccs lesz”.

Közölte, miért akarnak győzni. Az indokok közé sorolta, hogy van, aki a ’40-es években a családjával történtek miatt, mások 1956-os terror miatt, megint mások a 2006. október 23-án az Astoriánál történtek miatt állnak a párt mellett.

Van, aki a szülei emlékéért, van, aki a tőlük kapott szellemi örökségért, van, aki a gyerekeiért, van, aki az unokái jövője miatt támogat minket.

A pártigazgató az érvek között említette a gazdaság talpra állítását, sok 100 ezer munkahely létrehozását, a határok védelmét.

“Nagyon sokan vannak, akik pusztán azért állnak mellettünk, mert egy napot se tudnak leélni anélkül, hogy ne gondolnák, hogy magyarnak lenni kiváltság”

Szerinte ha mindent megtesznek, akkor meglehet a győzelem és – az MSZP mostani helyzetét látva – még az is előfordulhat, hogy a múltat sikerül végképp eltörölni.

A testületi beszámolók elfogadását követően a kongresszuson módosították az alapszabályt, majd a szavazatszámláló bizottság részéről Kontrát Károly közölte: a Fidesz elnöki posztjára Orbán Viktor az egyedüli jelölt, alelnöknek pedig Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Novák Katalint jelölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik