Belföld

Frontok jönnek és eső, havas eső meg hó

esos-az-ido(960x640)(3).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
esos-az-ido(960x640)(3).jpg (eső, időjárás, esernyő, )
A Kárpát-medence fölött a következő órákban több front is átvonul.

Változékony, több helyen csapadékos időre kell számítani.

Vasárnap a reggeli, délelőtti órákban az ország egy részén rövid időre kisüt a nap, majd északnyugat felől mindenütt beborul az ég. Kora délelőtt megszűnik a csapadék, délutántól szórványosan, kisebb eséllyel délkeleten, délen várható eső, zápor.

Tartós, kiadós eső estétől a Dunántúlon kezdődik.

Kezdetben többnyire mérsékelt változó irányú, délutántól élénkülő, helyenként megerősödő délkeleti, déli szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de délen 14, 15 fok is lehet. Késő este 7, 12 fokra lehet számítani.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb a délkeleti megyékben valószínű kevés napsütés. Országszerte várható eső, zápor, hajnalban a délkeleti megyékben egy-egy zivatar sem kizárt.

A nyugat-dunántúli hegyekben átmenetileg havas eső, hó is hullhat.

A Dunántúlon északira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 5 és 8, középen 8 és 12, míg a Tiszántúlon 12 és 15 fok között valószínű.

A Kiderül.hu arra is figyelmeztet, hogy a borongós idő borús hangulatot okozhat, a szervezet több front hatásának is ki lesz téve, ezért fontos az immunrendszer erősítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik