Belföld

Orbán fogorvosa a nemzetközi kerékpárversenyeket vette célba

Pannon Cycling Kft. néven új céget gründolt Bátorfi Béla, akit a miniszterelnök és családja fogorvosaként szoktak emlegetni, a sportvilágban pedig leginkább a Magyar Triatlon Szövetség elnökeként ismernek. A cég semmilyen formában nem kapcsolódik a triatlonsporthoz – szögezte le a 24.hu-nak az üzletember-sportmenedzser, aki úgy tűnik, most a profi kerékpárversenyeket vette célba.

A jövő szezonra indítunk egy nemzetközi bejegyzésű, úgynevezett kontinentális kerékpárcsapatot, amely az UCI (Nemzetközi Kerékpár Szövetség) égisze alatt működő nemzetközi versenysorozatban fog versenyezni. Ennek a csapatnak a működtetése lesz az új kft. feladata

– válaszolta Bátorfi Béla a 24.hu kérdésére.

Nem előzmények nélkül való a kerékpáros vállalkozás, legalábbis hét éve létezik a dr. Bátorfi-Agria KTK kerékpár és triatlon klub, amely nonprofit alapon működtet egy amatőr kerékpárcsapatot. Idén Dr. Bátorfi-Trek Team néven futott, és a Tour de Hongrie-n a legjobb magyar csapat címet szerezte meg – toldotta meg Bátorfi Béla, aki egyben az egri klub elnöke. A klub honlapja szerint elsősorban a kerékpáros versenysport tehetségeinek támogatására alakult, több mint 120 tagja van, szakosztályai között pedig a triatlon mellett országúti, pálya-, hegyi és extrém kerékpárt is feltüntet.

Az elnök leszögezte:

az amatőr és a kontinentális csapat is önerőből, piaci szponzorációból, támogatókból és tagdíjakból működik és fog működni. Állami támogatás nincs és nem is volt benne, kivéve a tavaly kapott 300 ezer forint műhelytámogatást, amit a szövetségtől kaptunk eredményességi alapon.

A triatlonszövetség viszont százmilliós nagyságrendű támogatás felett diszponál. Bátorfi, illetve az általa vezetett triatlanszövetség korábban konfliktusba került a sokszoros Ironman-győztes, Kropkó Péterrel, a budapesti Ironman 70.3 szervezőjével. Utóbbi cége lényegében fizetésképtelenné vált, miután a szövetség nem utalta tovább nekik az állami dotációt.

Ami a fogászati bizniszt illeti, Bátorfi Bélát a legnagyobb piaci szereplők között tartják számon. Közvetett érdekeltségében áll az OTI Orvosi Turizmus Iroda Zrt., amely először azzal szerzett hírnevet magának, hogy a kormánnyal megállapodást kötött 2012-ben a Magyar Fogászati Turizmus program menedzselésére, s csak a know how-t tőlük megvásárlók pályázhattak a 4,5 milliárd forint fogászati fejlesztési támogatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik