Belföld

Fideszes politikus helyettesítette a lelkészt

Ovádi Péter már korábban is beszélt templomban, például a Ficánka óvoda növendékei előtt.

A Fidesz helyi vezetője helyettesítette az evangélikus lelkészt a levert forradalom hőseire emlékező istentiszteleten Veszprémben – írja a Népszava.

November 4-én a Veszprém Kereszténységéért Alapítvány szervezett megemlékezést a városban, amit a Szent Mihály-székesegyházban tartott ökumenikus szentmisével zártak. Ezen a keresztény felekezetek képviselői szóltak a résztvevőkhöz, Isó Péter evangélikus lelkész helyett azonban Ovádi Péter, a kormánypárt választókerületi elnöke és helyi frakcióvezetője lépett a szószékhez. Ovádit Isó kérte meg, hogy olvassa fel helyette a gondolatait.

A lap felidézi: Ovádi nem először szerepelt egyházi keretek között, például március 15-én az egyik református templomban mondott ünnepi beszédet a Ficánka óvoda huszárcsákót viselő növendékei előtt. Arról beszélt, hogy ha 2017-ben is felismerjük a magyarokban rejlő elsöprő erejű kitartást és élni akarást, akkor hazánk továbbra is a stabilitás és a béke szigete lesz: olyan hely, ahol érdemes élni, érdemes dolgozni és érdemes családot alapítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik