Belföld

Nem tarthat előadást a Corvinuson Szél Bernadett

Az egyik diákszervezet meghívására beszélt volna az LMP szakpolitikai víziójáról.

A KDSZ – Közgazdászok a Szakpolitikában nevű diákszervezet november 21-ére beszélgetést szervezett Szél Bernadettel, az LMP társelnökével. Az eseményt hétfőn kezdték el hirdetni a Facebookon, a leírásban az szerepelt, hogy az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje

megosztja velünk az LMP szakpolitikai vízióit, elképzeléseit: az előadás érinteni fogja mind az egészségügy, az oktatás, a gazdaság-, illetve az ökopolitika témáját.

Az eseményt szerdán minden értesítés nélkül törölték a Facebookról. A 24.hu úgy értesült, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem ugyan egy félreértés miatt korábban engedélyezte az eseményt, ám később visszavonta az engedélyt, mert az egyetem etikai alapelve szerint „pártpolitikai eseményeknek nem adnak teret”.

Megkerestük az egyetemet is az ügyben, azt írták, hogy az előadás címe alapján („Szél Bernadett az LMP szakpolitikai vízióiról”) az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje a saját pártjának terveit akarta bemutatni, ez pedig az egyetemi szabályzat szerint tilos. Hozzátették:

Az Egyetem pártpolitikai érdekeltségű, nyilvános, kampánycélú rendezvényeknek eddig sem adott és ezt követően sem ad helyet.

Ugyanakkor a Corvinus „ezentúl is otthont ad a tudományos és szakpolitikai vitáknak, a vélemények sokszínűségét megmutató eszmecseréknek”.

Szél előadása azonban nem lett volna példa nélküli: 2016 tavaszán a KDSZ Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét hívta meg előadást tartani a gazdaságról és a Propeller tudósítása szerint valóban erről volt szó. Akkor nem vetődött fel, hogy kampánytevékenységről lenne szó.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik