Belföld

Elkezdik építeni az 1-es villamost, felbőgnek a láncfűrészek

A jövő héten kezdik el építeni a nagyon megdrágult villamost Kelenföldön. Nem mindenki boldog a hírtől.

Facebook-posztban jelentette be a BKK, hogy a jövő héten megkezdik az 1-es villamos már egy ideje tervezett meghosszabbítását végig az Etele úton. Azt írják, 2019 elejére készül el a nem túl hosszú pálya, amivel az 1-es bőven a főváros leghosszabb villamosvonala lesz. És így, hogy 7,35-ről 8,63 milliárd forintra drágul, az egyik legköltségesebb is.

A jövő héten elkezdődik az 1-es villamos évtizedek óta várt és tervezett meghosszabbítása az Etele térig. A fejlesztés…

Közzétette: BKK – Budapesti Közlekedési Központ – 2017. november 9.

De van itt egy bökkenő: hosszú ideje félnek és kampányolnak az Etele úti FÁK csoport lokálpatriótái, hogy olyan tervet készíttessen a BKK az Etele úti nyomvonalra, ami nem fák tömeges kivágásával járna (pontosan 175-ével). Jelenleg márpedig ez fog történni, hogy megőrizzék a menetirány szerinti 2×1 forgalmi és 2×1 parkolósávot, bekerülhessen az új villamospálya és a kerékpársávok is.

"(…) Azt várják, hogy csökken a környék autóforgalma, zajterhelése, javul a levegőminőség." Különösen várható ez,…

Közzétette: Etele úti FÁK – 2017. november 9.

A kivágandó fák ügyében mi is megkerestük a BKK-t még október 31-én, hogy megtudjuk, melyik verzió mellett döntöttek, hány fát kell kivágni, hányat tudnak átültetni, hány maradhat meg ott, ahol van. Választ még nem kaptunk.

Felbőghetnek a láncfűrészek az 1-es villamos miatt is
Nem kevesebb, mint 175 fát fognak jövőre kivágni az Etele úton, hogy megépüljön az 1-es villamos folytatása. A BKK szerint ez elkerülhetetlen, Vitézy Dávid egyetért, a környezetvédők szomorkodnak.

Fontos közlekedési változás lesz, hogy az első ütemben egyirányúsítják az Etele utat a Fehérvári út felé a Bártfai utca és a Fehérvári út között, szóval tessen ezt elkerülni.

(Kiemelt fotó: Manek Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik