Belföld

Tömegverekedés tört ki a hatvani bíróságon

Rendőröket kellett riasztani kedd délelőtt a Hatvani Járásbíróságra, miután bejelentést kaptak, hogy az épületben többen összeverekedtek. Az egyenruhások nyolc embert vittek el a helyszínről.

A nyomozók megkezdték az érintettek kihallgatását, illetve elemzik a kamerafelvételeket – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az Egri Törvényszék az eset kapcsán arról tájékoztatott, hogy a járásbíróságon garázdaság vétsége miatt tartottak tárgyalást – vagyis csak tartottak volna, miután a vádlott, a beidézett tanúk és hozzátartozóik még a per kezdete előtt szóváltásba keveredtek, majd egymásnak estek a folyosón. Napok híján pont egy évvel ezelőtt a Szegedi Járásbíróságon tört ki balhé, miután fegyveres rablás ügyében született ítéletet hirdettek. Az elsőrendű vádlott négy év fegyházat kapott, majd a másodrendű még ennél is többet – nyolc évet. Az indulatok ekkor még inkább elszabadultak. A vádlottak és kísérőik szitkozódtak, ordítottak, méltatlankodtak, ezért a bíró kivezettette őket a helyiségből és az ítélethirdetést a védők jelenlétében folytatta. Amikor megkezdte az indoklást, a tárgyaláson lévők tovább dühöngtek, ami odáig fajult, hogy ketten közülük rángatni kezdték az őket és a vádlottakat elválasztó ajtót. Csak azután álltak le, hogy rendőröket állítottak oda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik