Belföld

Tartson ki, már csak egy nap és jön az eső!

De aki esetleg a derűs időt szereti, az se bánkódjon, csütörtökön abból is kap.

A Dél-Dunántúl kivételével csípős, fagyos reggelre ébredt Magyarország, de sebaj, mert nappal megint jó idő lesz – summázhatnánk ennyivel a keddet. De azért merüljünk el a részletekben az Időkép előrejelzése alapján!

Szóval kedden keleten lesz naposabb idő, de máshol elég felhős lesz az ég, délnyugat felé még kisebb zápor is megeshet. A reggeli pára és köd lassan felszáll, pláne, hogy néhol erős keleti-északkeleti szél fúj majd. A reggeli -3 és +5 fok után nappalra 7-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán esős napunk lesz, csak északkelet menekül meg a csapadéktól, ráadásul keleties szelünk is lesz. Reggel átlag 5 fok várható, nappal az esősebb vidékeken 7-11, a derűsebbeken 12-14 fok várható.

Csütörtökön már inkább csak keletre lesz esős idő, a Dunántúlon már ki-kisüthet a np is. A gyenge szél mellett reggel átlagosan 7 fok lesz, nappal 8-12.

A hétvégéről röviden: pénteken és szombaton felhős-napos idő lesz, csapadék nem valószínű, élénk szél is lehet, meg 9-13 fok. Vasárnap aztán jön a hűvös és a csapadékos idő.

Hazai hójelentést egyelőre nem írunk, mert nincs hó.

Combosabb előrejelzésért látogasson el a kiváló Kiderül.hu-ra!

(Kiemelt fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik