Belföld

Sose dicsérték még ennyire a BKV-t, mint a metrópótlás miatt

Még a szakszervezetek is elégedettek voltak a hétfői tapasztalatokkal. A BKV-vezér szerint több buszt nem tudtak volna beállítani.

A reggeli és délutáni csúcsidőszakban is nagyobb fennakadások nélkül indult a 3-as metró északi szakasza felújításának első munkanapja – erősítette meg a tapasztaltakat a Magyar Nemzet keddi számában Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Mint elmondta, átlagosan a pótlásra 59 jármű áll rendelkezésre, ebből 54 új. A vezérigazgató szerint ennél több buszt lehetetlenség beállítani, ugyanis hatalmas lenne a káosz, és tarthatatlan lenne a menetidő.

Jelenleg 2100 buszvezető látja el a feladatát a BKV-nál Budapesten. A későbbiekben szükség lesz még 100-200 új munkavállalóra, de jövő nyárig folyamatosan biztosítjuk a metrópótlást.

Elismerte, hogy csúcsidőben a 12M és a 14M jelzésű, valamint az 1-es villamosok is zsúfoltan közlekedtek, de ezekben az időszakokban a metrón is nagy a tömeg. A hírekkel ellentétben a város más részein nem volt járatritkítás.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elismeri a káosz elkerüléséért a BKK és a BKV szakembereinek munkáját. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a hétvégén volt fennakadás.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke jónak minősítette a tájékoztatást, és úgy véli, a budapestiek, az utasok és az autósok is jól reagáltak a helyzetre.

Bebizonyosodott, hogy a 3-as metró felújítását nem lehet egyszerre végezni, jó döntés volt a három szakaszra bontás.

Percről percre követtük tegnap a valóban jól működő hétfő reggeli metrópótlást, olvassa el tudósításunkat!

(MTI; Kiemelt fotó: Karancsi Rudolf/24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik