Belföld

Nyomkövetőt rakna az ügyészség a verekedő fradistákra

Bár a rendőrség rács mögött látta volna a szombati Ferencváros-DVSC bajnoki labdarúgó mérkőzés szünetében kirobbant verekedés miatt meggyanúsított férfiakat, az ügyészség mindkettejükkel szemben lakhelyelhagyási tilalmat indítványoz.

Ugyanakkor azt akarják, kapjanak nyomkövetőt, emellett a bíróság tiltsa el őket attól, hogy szövetségek által rendezett sportrendezvényekre járjanak, illetve kössék ki, hogy a bántalmazás sértettjeivel semmilyen módon nem léphetnek kapcsolatba. 

Az ügyészség szerint tehát indokolt, hogy kényszerintézkedést rendeljenek el a két férfival szemben, hogy kiküszöböljék a szökés és elrejtőzés veszélyét, ám álláspontjuk szerint ehhez – a már említett korlátozások mellett – elegendő a lakhelyelhagyási tilalom. Hogy a bíró is így látja-e, hamarosan kiderül, ugyanis még kedden megszületik az erre vonatkozó döntés.

Ahogy arról beszámoltunk, a támadás szombat délután történt a meccs szünetében.  A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak

eddig nem azonosított társaikkal együtt – arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két sértett férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

– tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A sérültek számát és állapotát illetően eltérő adatok állnak rendelkezésre. A  rendőrség szombaton arról tájékoztatott, hogy a dulakodásban – az addigi információk szerint – hárman sérültek meg, közülük ketten súlyosan. Később a mentők tájékoztatásából az derült ki, hogy végül négy embert kellett ellátniuk, egyiküket súlyos koponyasérüléssel, egy másik drukkert egy erősen vérző sebbel, a másik két érintettet pedig könnyű sérülésekkel.

(Kiemelt fotó: 24.hu/Berecz Valter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik