Belföld

Két órán át sorolta az ügyész Bróker Marcsi áldozatainak nevét

Megkezdődött hétfőn a Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné pere a Szolnoki Törvényszéken. A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetőjét – egyebek mellett – üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással vádolják.

A vádirat felolvasásakor az ügyész csaknem két órán keresztül sorolta a nevét annak a 767 embernek, akiket a vádlott, kedvező pénzügyi befektetési lehetőséget kínálva, tévedésbe ejtett, és összesen több mint 12 milliárd forinttal károsított meg.    

MTI Fotó: Mészáros János

Az Index azt írja, a per első napján a vádlott vallomás helyett felolvasott egy, az ügyészség munkáját kritizáló nyilatkozatot, kitartott ártatlansága mellett, és azt mondta: ha minden tényt figyelembe vennénk a per során, kiderülne, hogy ő nem olyan rossz ember.

MTI Fotó: Mészáros János

Mint ismert, az asszonyt egy belizi üdülőparadicsomban fogták el tavaly év végén. December 16-án előzetes letartóztatásba került. Marcsika és védője fellebbezett, elsősorban azért, hogy az asszonyt helyezzék házi őrizetbe. A Szolnoki Törvényszék ezt soron kívül bírálta el néhány nappal karácsony előtt, és úgy döntött, a gyanúsított rács mögött marad.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Egyszer már elszökött a hatóság elől és nemzetközi elfogatóparancsot kellett kiadni ellene, emellett ha szabadlábon hagynák, tartani kéne attól, hogy veszélyeztetné a bizonyítást – ezért került rács mögé. A kényszerintézkedést azóta már meghosszabbították.

A gyanú szerint az asszony a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel 790 embert rövidített meg, összesen 12 milliárd 299 millió 662 ezer 580 forintot vett át. „A megalapozott gyanú tárgyát képező cselekmény alkalmasnak látszik kétrendbeli különösen jelentős kárt okozó csalás, 33 rendbeli különösen nagy, 309 rendbeli jelentős, 394 rendbeli nagyobb, 50 rendbeli kisebb és kétrendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás, valamint egyrendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének megállapítására”.

A büntetőeljárás egyébként 2015. áprilisában több sértett feljelentése után indult. A nő addigra külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az ügyben a vádirat 1700, a nyomozati anyag pedig csaknem 60 ezer oldalas.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik