Belföld

Szexuális zaklatással vádolják az ELTE egyik oktatóját

Egy névtelen Facebook-üzenet nemrég jelent meg a Tumblren, aminek szerzője azt állítja, hogy az ELTE egyik, professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta őt – írja az Index.

Nettó … fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon stb.

– áll a posztban.

A poszt szerzője hozzátette, hogy nem csak őt, más kollégákat és hallgatókat is ért zaklatás, az ügyben pedig etikai tárgyalás volt az egyetemen, ennek az eredményére várnak hetek óta. Az érintett kar pedig a Tanító és Óvónőképző Kar.

Egy másik névtelen bejegyzésben az áll, hogy

Ismerek egy hasonló történetet egy szakmájában elismert professzorról az ELTE-n (nem régen történt), akit a lány szakdolgozati konzultáció miatt kereste fel, ám mivel a lány nem volt hajlandó belemenni pár a professzor által szabott “feltételbe”, (tehát visszautasította a tanár úr közeledését), a prof. igencsak megnehezítette a lány dolgát az egyetemen a továbbiakban.

A posztban azt is leírta, hogy miután a lány segítséget kért a karon belül, mindenki hülyének nevezte, és a professzornak falaztak.

Az ELTE sajtóosztálya annyit közölt, hogy az egyetemen jelenleg etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyik oktatóval szemben, nem hallgatói bejelentés alapján. Arra nem reagáltak, valóban szexuális zaklatásos ügyről van-e szó, azt írták, az etikai vizsgálat lezárásáig nem adhatnak tájékoztatást a részletekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik