Belföld

Czeglédy-ügy: ezer helyett tucatnyi a károsult diák

Ügyvédje kirakatpert emlegetett.

A Hír TV-ben a Czeglédy-ügy károsultjainak kárrendezéséről szóló határozati javaslatot Hankó Faragó Miklós példátlannak nevezte, szerinte nyomásgyakorlás az, hogy Gulyás Gergely és két párttársa a parlamenti irományban tudatos megkárosításról írt.

A Fidesz már "el is ítélte" Czeglédyt
A Czeglédy-ügy károsultjainak kárrendezéséről írtak határozati javaslatot.

Czeglédy Csaba ügyvédje azt mondta, a hatóságok direkt azon a napon vették őrizetbe védencét, amikor a cégvezető általában a fizetéseket utalta, valóban az volt a cél, hogy több ezer diák ne kapja meg a pénzét, de a terv nem jött be.

Abban a hónapban ugyanis Czeglédy Csaba egy véletlennek köszönhetően pár nappal korábban utalt. Ezért nincs több ezer károsult diák, csak néhány tucat.

Hankó Faragó Miklós szerint eredetileg éppen június 13-án kellett volna Czeglédy Csabának arról intézkednie, hogy a fizetések utalása megtörténjen, éppen aznap, amikor

Szombathelyen egy nagy akció kapcsán több mindenkit őrizetbe vettek, házkutatásokat tartottak a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai és néhány ügyész.

Az ügyvéd ügyvédje szerint az időzítés nem volt véletlen, meggyőződése szerint az volt a terv, hogy több ezer diák legyen a károsult, de a megvalósítás nem sikerült, így összesen legfeljebb egymillió forint körüli összeg ragadt bent.

Czeglédy-ügy: Gyurcsány is fut a pénze után
Ők csak segítettek egy embernek, és rajta keresztül sok száz diáknak. Czeglédyt pedig nem tagadja meg.

Kiemelt fotó: MTI / Bugány János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik