Belföld

Milliókat sikkasztott el a földhivatali ügyintéző

Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emeltek vádat egy volt földhivatali ügyintéző ellen Somogyban. Ha az ügyészségen múlna, tettéért börtönbe zárnák, eltiltanák a foglalkozásától illetve a közügyektől, illetve elkoboznák a vagyonát.

A vádlott feladatai közé tartozott számlázó ügykezelőként illetve ingatlan-nyilvántartási ügyintézőként, hogy számlázási, adatnyilvántartási feladatokat lásson el, továbbá az eljárási díjakkal kapcsolatosan személyesen befizetett vagy átutalással teljesített összegekről a számlákat kiállítsa, a bevételezett pénzt kezelje, időszaki pénztárjelentéseket készítsen. Téves számlázás esetén stornó számlákat készített, majd elkészítette az újakat és az alapbizonylatokat, valamint visszafizette az ügyfeleknek a tévesen befizetett összegeket.

A vádlott 2011-2015. között rendszeres haszonszerzésre törekedve folyamatosan nagyobb összegeket sikkasztott el úgy, hogy az eredeti valós számlák helyett egy új számlát állított ki kisebb összegről, és a különbözetet, vagy a teljes összeget eltulajdonította.

– áll a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Öt év alatt összesen 9,6 millió forintot sikkasztott el. Ügyködésére a Siófoki Járási Hivatal belső ellenőrzése közben derült fény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik