Belföld

Fekete-Győr András: Nem Juhász Péter, hanem a Fidesz ellen indulok

Mint korábban megírtuk, Juhász Péter kiakadt a Momentumra, miután a párt bejelentette, hogy az V. kerületben ellene indítják a jövő évi választáson Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét. „Nem gondolom, hogy engem a régi elit politikusaihoz lehetne sorolni, akiket le kell váltani” – fogalmazott Juhász Péter.

Egy Fideszből kilépett polgármestert és egy komplett ejtőernyős osztagot is elindít a Momentum
Itt a teljes lista. Vannak erős, nagy szerencsével akár esélyes jelöltek is, megfűszerezve az ejtőernyősökkel. A párt elitje Budapesten indul.

Fekete-Győr András csütörtökön délután reagált az elhangzottakra, Facebook-posztjában azt írta:

Nem Juhász Péter, hanem a Fidesz ellen indulok.

Azért éppen itt, mert másfél évtizede ebben a kerületben él és tanul, rengeteg emlék és élmény köti ide.

Azért indulok képviselőjelöltnek, mert Magyarország minden polgárának – így a budapesti 1. választókerület lakóinak is – jár a lehetőség, hogy egy új politikai generációra, a rendszerváltás befejezésére, a baloldal-jobboldal ellentétének meghaladására szavazzanak. Semmi esetre sem Juhász Péter ellen, hanem a választókerület erélyes és alázatos képviseletéért indulok; ha valakit, a Fidesz jelöltjét szeretném legyőzni.

Fekete-Győr leszögezte, tiszteli azt a munkát, amit Juhász Péter a korrupciós ügyek bemutatásért, a felelősök megnevezéséért tett, de szerinte csak a választóknak van joguk megmondani, ki a legalkalmasabb jelölt képviseletükre.

A Momentum nem választási matematika alapján dönti el, ki hol indul jelöltként. Azért ebben a választókerületben indulok, mert ehhez kötődöm leginkább: hat évet jártam itt gimnáziumba és hatot egyetemre; ráadásul a mai napig itt élek.

Kiemelt kép: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik