Belföld

Ölt, mert megígérte a barátnőjének, hogy pénzt szerez

Nyilvános ülést tart a Pécsi Ítélőtábla kedden egy férfi ügyében, aki a vád szerint brutálisan megölt egy idős asszonyt, mert megígérte élettársának, hogy pénzt szerez. Első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a támadót, ezért  életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy  legkorábban 27 év után bocsátható feltételes szabadságra. Illetve döntött arról, hogy le kelljen töltenie egy másik ügyben korábban kiszabott kétéves büntetését.

Nem jogerősen a következőket állapították meg: a többszörösen büntetett előéletű, 31 éves  zalai vádlott – bizonyos F. Zs. – rendszeresen veszekedett barátnőjével, bántalmazta is. A nő megelégelte a rendszeres konfliktusokat és elhagyta agresszív párját. A viták egyik forrása az volt, hogy a férfinak nem volt jövedelme, nem dolgozott ugyanis. Mint azt fent már írtuk, megígérte, hogy pénzhez jut, ez volt a feltétele annak, hogy élettársa visszaköltözzön hozzá.

Úgy döntött, ennek az az útja, hogy bűncselekményt követ el. Ezért 2016. június 24-re virradóra a kerítésen át bemászott az egyedül élő 68 éves asszony házának udvarára, és felfeszítette az ajtót. Az áldozat ekkor már az az ágyában aludt. Odalépett hozzá, és egy a helyszínen talált vascsővel legalább kétszer fejen ütötte. Az idős nő perceken belül meghalt, olyan súlyos koponyasérülést szenvedett.

Ezután a támadó feldúlta a házat, és végül 90 ezer forinttal távozott.

Az elsőfokú ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert a vádlott és védő eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik