Videó

Egy Fideszből kilépett polgármestert és egy komplett ejtőernyős osztagot is elindít a Momentum

Két dolgot jelentett be kedd reggel a Momentum a párt régi, Rózsa utcai központjában. Az egyik az, hogy Lázár János heti szoáréjának mintájára mostantól rendszeresen Momentuminfót tartanak, a másik pedig az, hogy milyen jelölteket fognak elindítani a 2018-as választások 106 egyéni körzetében.

A lista egyébként ahhoz képest viszonylag erős, hogy egy teljesen új pártról van szó, amiről a legtöbben azt feltételezik, hogy csak Budapesten vannak jelöltjei. A legerősebb név mindenképp Lakatos  Béláé, aki Ács polgármestereként a Fideszben politizált eddig, de a kormánypárt migráns- és cigányellenes retorikája miatt másik szervezetet keresett.

Cserép János is esélyes lehet, aki korábban a Szeretgom nevű oldal szerkesztésével tevékeny részt vállalt Tétényi Éva megválasztásában, de ismertebb név Nemes Balázs is, aki Pécsen indul, és az internetadó elleni Közfelháborodás Napja nevű eseményt szervezte. Nemes egyébként alapítója is a Momentumnak.

A legerősebb jelöltek persze Budapesten vannak. A párt elnökségéből mindenki itt indul el. Fekete-Győr András a budapesti első, Kádár Barnabás korábbi elnökségi tag a harmadik, Soproni Tamás alelnök az ötödik, Cseh Katka a hatodik, Hajnal Miklós a hetedik körzetben indul. Donáth Anna, Donáth László evangélikus lelkész lánya pedig abban a körzetben indul, ahol az apja MSZP-s színekben már többször nyert. A budapesti negyedik körzetben pedig Göncz Árpád unokája, az Európai Bizottságnál dolgozó, korábban az Együttben politizáló Benedek Márton indul. Dukán András Ferenc és Orosz Anna pedig a budapesti 17. és 18. körzetben indulnak el.

Vidéken persze van sok látványosan, Budapestről ejtőernyővel ledobott emberekkel feltöltött poszt. Érdekes lesz nézni, hogyan szólítja meg a New Yorkból hazaköltöző Berg Dániel a Somogy megyei választókat, de Papp Gergőnek, a Momentum kommunikációs igazgatójának sem lesz könnyű dolga Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ahogy egyébként a budafoki önkormányzattól kirúgott jelenlegi pártigazgatónak, Pencz Andrásnak is lesz harca Borsodban.

84 éves a Momentum legidősebb képviselőjelöltje
A Momentum kedden közzétette a 2018-as országgyűlési választáson induló egyéni jelöltjeinek névsorát.
Legfrissebb videók
Olvasói sztorik