Belföld

Rémálom a Szigetközben: nyolc évig erőszakolta nevelőapja a kislányt

Magyarországon példátlan szexuális erőszakot követtek el egy kiskorú ellen a Szigetköz egyik településén, írja a Kisalföld.

A történet akkor kezdődött, amikor egy magyar férfi a Távol-Keleten megismerkedett egy helyi asszonnyal, akit feleségül is vett. A nőt a szigetközi faluba költöztette akkor nyolcéves lányával együtt, akit általános iskolába írattak be hazánkban.

A gyermek számára 2005-ben kezdődött a rémálom

A nevelőapa eleinte csak fogdosta a kislányt, később együtt fürdött vele, majd arra kényszerítette őt, hogy elégítse ki a vágyait. Ezt követően aláíratott a nyolcéves gyerekkel egy papírt, hogy önszántából létesít vele szexuális kapcsolatot. Nem sokkal később már meg is erőszakolta őt.

Az anya a férje kezeire játszott. Ha segítséget kért tőle a lánya, felpofozta, pedig előfordult, hogy a férfi egy héten mindennap megerőszakolta. Próbálták elhitetni a kicsivel, hogy ez így természetes. A férfi évekig készített videófelvételeket és fotókat az aktusokról.

14 éves korára a lány végezte el a házimunka jelentős részét. Ha nem végezte jól a dolgát, pofonnal, néha pálcával és nadrágszíjjal fejezte ki az anya nemtetszését. Fűtés alig volt a minimális bútorzattal ellátott szobájában, aminek még az ajtaját sem lehetett bezárni. Iskola után sem engedték sehova.

Sőt, előfordult az is, hogy egy-egy hétre elutaztak a szülei, őt ilyenkor iskolába sem engedték, pénzt és élelmiszert is alig hagytak otthon, napokig étel nélkül maradt.

Barátja családja mentette meg

Az esetre 2013 nyarán derült fény, amikor a gyerek a tiltás ellenére áthívta barátját a szomszédos faluból, és a ház előtt beszélgettek. A szülők pont ekkor értek haza, és úgy felkapták a vizet, hogy kidobták otthonról a lányt.

Az áldozat másnap a barátja apjának mesélte el, hogy mi történt vele nyolc éven át. A rendőrök ezt követően mentek ki házkutatásra és lefoglaltak minden bizonyítékot, amíg a tulajdonos nem vlt otthon.

A nevelőapa a bíróságon többek közt azzal védekezett, hogy

a szexuális együttléteket nem ő kezdeményezte, hanem a sértett közeledett felé kilencéves korában. Erőszakra soha nem került sor, s az anya is csak nevelő célzattal adott néha egy-egy nyaklevest.

A Győri Törvényszéken tartott tárgyalássorozat végén tavaly a nevelőapát társtettesként elkövetett szexuális erőszak és gyermekpornográfia miatt 14 év, az anyát 9 év fegyházbüntetésre ítélték.

A lány megkapta a magyar állampolgárságot, barátja édesapja volt a törvényes gyámja. Párja eljegyezte, azóta már nagykorú.

Édesanyja a börtönben őt jelölte meg kapcsolattartóként.

Belementem, kéthetente felhív. Teljesen nem bocsátottam meg neki, de mégiscsak az anyukám

– mondta a lapnak az áldozat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik