Belföld

Egy pomázi férfi megütött egy rendőrt, majd megpróbált elmenekülni

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás lopás bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. József pomázi lakos ellen.

Egy 33 éves férfit azzal gyanúsítanak, hogy szombat éjszaka, egy budakalászi ingatlan előtt leparkolt Suzuki Swift típusú gépkocsit ellopott. A rendőrök délután megjelentek egy budakalászi háznál, ahol az utcán észrevették a korábban ellopott Suzukira. A jármű vezetőülésében helyet foglaló J. Józseffel szemben a rendőrök ekkor intézkedést kezdeményeztek, mire

a férfi az egyik rendőrt megütötte, a gépkocsival pedig megkísérelte a helyszínt elhagyni. A rendőrök elugrottak a jármű elől, ami ezután két leállított szolgálati gépkocsinak ütközve állt meg.

J. Józsefet és a Suzuki utasát – aki előzőleg a rendőröket észlelve kiszállt a gépkocsiból – a helyszínen elfogták, ezt követően a Szentendrei Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök megállapították, hogy a 33 éves férfi ellen a szentendrei rendőrök egy 2017. október 10-én Pomázon történt segítségnyújtás elmulasztása miatt indított büntetőeljárásban elfogatóparancsot bocsátottak ki. A lopott gépkocsiban utasként tartózkodó 27 éves budakalászi férfi szerepét az ügyben a nyomozók még vizsgálják.

J. Józsefet kihallgatását követően őrizetbe vették, az eset további körülményeit hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

(police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik