Belföld

Balog Zoltán Farkas Flóriánról: végre egy botránymentes vezető

A miniszter szerint csak tiszta kézzel lehet részt venni a roma politikában.

Az emberi erőforrások minisztere alternatív valóságban létezik, ugyanis azt sikerült mondania a Lungo Drom kongresszusán, hogy

Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.

Arról a Farkas Flóriánról, aki ellen most is több büntetőeljárás zajlik, többek között csalás, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával. És arról a Roma Önkormányzatról, ahol az Európai Unió Híd a Munkába Programjának 1,5 milliárd forintja nyom nélkül eltűnt az elmúlt években.

Balog szerint Farkas Flóriánt alaptalanul vádolják, ha mégis szabálytalanságot lát, akkor vizsgálatot indít. Szerinte csak tiszta kézzel lehet részt venni a roma politikában.

Balog Zoltán átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszönetét és gratulációját is a szervezetnek.

A miniszter itt sem húzta be a féket a dilivonaton és arról beszélt, hogy a 2008-2009-es tatárszentgyörgyi romagyilkosság-sorozat idején az akkori kormány antirasszista tüntetést szervezett a Duna-parton, miközben a segítséget, a pénzt, a tanulás lehetőségét a mostani kormány vitte el Farkas Flóriánnal az áldozatok családjainak.

Balog Zoltán szerint sokkal jobb ma a romák helyzete, mint 2010-ben volt, a problémák sokkal kisebbek.

Kiemelt kép: MTI/Mészáros János 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik