Belföld

2019-re megépülhet a Budapest-Balaton bicikliút

A Brüsszelben elfogadott magyar terv szerint a Bodeni-tótól induló Eurovelo 13-as út magyarországi szakasz az Őrségből a Balaton érintésével Budapestre, majd Gödöllő, Eger és a Hortobágy érintésével Debrecenbe vezetne –mondta Révész Máriusz az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Biciklizés közben lett felesége Révész Máriusznak
A Fidesz puritán ágához tartozó miniszterelnöki biztos szerint főnöke – bár nincs túl jó kondícióban – támogatja, hogy a kispénzű túrázóknak is épüljön infrastruktúra. Videó.

Az MTI beszámolója szerint a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos elmondta 2019-re elkészül a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút.

Orbán Viktor már 2013-ban bejelentette, hogy egy év múlva kerékpárral szeretne menni a Balatonhoz, mégsem történt évekig egy kapavágás sem. A valaha volt legnagyobb magyar biciklis projektet Révésznek kell megoldania.

Révszt azért hívták meg a műsorba, mert szombaton átadták az Etyek és Tarján közti kerékpárutat, amelyet később Esztergomig vezetnek, ahol becsatlakozik az Eurovelo 6-os útba, amely Bécset és Budapestet köti össze. Ha ezek a fejlesztések elkészülnek, akkor Budapestről indulva Etyeken és Esztergomon át újra vissza lehet térni Budapestre, de Esztergomból akár a Velencei tóhoz is el lehet majd jutni.

Kiemelte még, hogy a Balatont kis forgalmú utakon kijelölt kerékpárutakon keresztül össze kell kötni Kaposvárral és Péccsel is. Ezzel a megoldással alakítottak ki korábban kerékpárutat Győr és Balatonfüred között – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik