Belföld

Orosz hackerek infóival támasztaná alá a Soros-terv létezését a Fidesz

Hidvéghi Balázs szóvivő egy csütörtöki sajtótájékozatón fedte fel a Fidesz nyomozásának újabb eredményeit.

A Soros-terv feltárásával kapcsolatos újabb fejleményekről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Fidesz szóvivője. Az MTI beszámolója szerint Hidvéghi Balázs elmondta, hogy konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Brüsszel a „Soros-hálózat” fogságába került. Hidvéghi ezt a DC Leaks által kiszivárogtatott iratokra, szerint a „Soros-hálózat” a nyílt társadalom alapítványon keresztül jelentős befolyást gyakorol a brüsszeli döntéshozatalra.

A szóvivő azzal is alá kívánta támasztani a mondanivalóját, hogy a kiszivárogtatott iratok alapján a Washington Post is azt írta, hogy Soros György egy filantróp szuperhatalmat épített ki, amellyel behálózza a világot. A sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a „Soros-hálózat” a menekültválságra lehetőségként tekint, hogy a saját ízlése szerint alakítsa Európát. Ennek érdekében pedig „polipszerűen hálózzák be” az EU döntéshozó fórumait és hogy a hálózat kifejezetten aktívan lép fel Magyarország ellen.

Annyiban igaza volt a Hidvéghinek, hogy a Washington Post beszámolt a DC Leaks által publikált iratokról, azt azonban már nem tette hozzá, hogy az ominózus újságcikk kitértek arra is, hogy a szivárogtatásnak helyt adó honlap az orosz kormányhoz köthető. A Forbes amerikai kiadása pedig arról írt, hogy a DC Leaks mögött sejtett Fancy Bear nevű orosz hackercsoport rendszeresen csempész hamis adatokat az általuk megjelentett leleplező információk közé.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik