Belföld

Gyilkosság egy budapesti hostelben – bíróság elé áll az ausztrál fiatal

Megkezdődik a pere szerdán annak az ausztrál fiatalnak, aki a vád szerint olyan súlyosan bántalmazott egy új-zélandi vendéget egy budapesti hostelben még tavaly,  hogy az áldozat két nappal később belehalt a sérülései szövődményeibe. Emberölés miatt kell felelnie.

A vádlott – H. Johnathan – 2016 márciusában turistaként szállt meg a fent említett helyen, de közben dolgozott is ott. 2016. március 24-én az esti órákban a személyzet más tagjaival együtt ivott, majd elmentek szórakozni. Később – miután visszaértek a szállásra  – már erősen ittas volt, ráadásul agresszívvá vált.

A 46 éves áldozat – aki turistaként lakott a hostelben – emiatt szóváltásba keveredett vele, majd elvonult az étkezőbe. A támadó azonban utánament

folyamatosan provokálta, majd amikor felállt, a vádlott többször meglökte. Az új-zélandi vendég idővel viszonozta ezt. Dulakodás közben az áldozat ajka felrepedt, az ausztrál fiatal ráadásul szorongatni kezdte a nyakát. Eztán a férfi a padlóra esett, és amikor megpróbált felállni, a tettes ismét megütötte, úgy, hogy beverte a fejét is.A vádlott ezután elviharzott az étkezőből, ám visszatért és újból rátámadt ellenfelére, majd újfent elhagyta a közös helyiséget. A férfi nagy nehézségek árán felment az emeleten lévő szobájába és lefeküdt az ágyába.

A vádlott azonban továbbra is feldúlt állapotban felkereste a sértettet a szobájában, tovább veszekedett vele, majd a fejét több alkalommal megrúgta. Ezt követően a vádlottat a hostel egyik lakója vitte ki a szobából. A sértett a bántalmazást követően két nap múlva, az ágyában fekve meghalt.

H. Johnathan ellen egyébként csak testi sértés miatt indult nyomozást, mert nem tudták bebizonyítani, hogy ellenfele a bántalmazás miatt vesztette életét. Végül mégis emberöléssel vádolták meg.

Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik