Belföld

Kilenc évet kapott az anyagyilkos tinilány

Az ítélet immár  jogerős.

A Szegedi Ítélőtábla, másodfokon, zárt ajtók mögött döntött. A fiatal lány nem jelent meg a tárgyaláson. A Hír TV Riasztás című műsorának stábját is csak az ítélethirdetésre engedték be. A műsor előzetese szerint a bíróság a fiú büntetését 12 évre enyhítette, a lány esetében nem változtatott az első fokon kiszabott 9 évnyi börtönön.

A zagyvarékasi lány barátja segítségével, brutális kegyetlenséggel végzett édesanyjával. A fiatalok a gyilkosság után szeretkeztek, majd a rokonokhoz mentek, azt mondták: nem jutnak be a házba. Végül a rendőrségi kihallgatáson megtörtek, beismerték a bűncselekményt, azt, hogy egy késsel szurkálták, kaszabolták a nőt, akinek a testén csaknem száz sebet ejtettek.

Örlős Gábor, a fiatal lány ügyvédje szerint: hetek, hónapok alatt felgyülemlett indulatok törtek a felszínre, amikor a családi veszekedés kegyetlen mészárlássá fajult.

Napvilágra kerültek olyan okiratok, hogy már az édesapja halálát követően Zoé pszichiáterhez járt, aminek a kezelését furcsa módon megszüntették valamilyen oknál fogva, erre aztán nem derült fény, hogy miért, de a mi tudomásunk szerint idő előtt szüntették meg.

A lányt és családját mindenki ismerte a faluban, ahol korábban apja volt a háziorvos. Korábban a Szolnoki Törvényszék első fokon társtettesként, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a két kamaszt.

Az elsőrendű vádlottat – a gyilkosság idején mindössze 14 éves lányt – 9 évre, akkor 16 éves barátját 14 év fiatalkorúak börtönére ítélték.

A nyilvánosságot kegyeleti okokból zárták ki. 

Mint korábban megírtuk, a rendőrök tavaly január végén egy rövid közleményben számoltak be a brutális bűncselekményről. Csak annyit közöltek, hogy hozzátartozói találtak rá az áldozatra zagyvarékasi otthonában. Másnapra kiderült, hogy az asszony 14 éves lányát és 16 éves barátját gyanúsítják azzal, hogy egy vita után csaknem száz késszúrással végeztek a nővel, amiért a lányt eltiltotta a barátjától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik