Belföld

Polt felülvizsgáltatja, hogyan feledhették el Mészáros Lőrinc vizét

Polt Péter legfőbb ügyész felülvizsgáltatja a rendőrség korábbi határozatát, amelyben elutasították az egyik Mészáros Lőrinc-érdekeltség állami vízbeszerzésének kivizsgálását.

Az MSZP közadatkérésére a Volánbusz Zrt. nem vallotta be, hogy a Vivienvíz Kft.-től vásárolt a védőitalként használható ásványvizet.

A nyáron Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető  közérdekű adattal való visszaélés miatt tett feljelentését, miután ellentmondtak egymásnak Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési ügyekért felelős államtitkára és a állami buszos cég válaszai.

Az államtitkár azt írta, hogy történt vásárlás, mégpedig 4188 darab félliteres vizet vettek Mészároséktól 268 ezer forint plusz áfa értékben. A Volánbusz viszont azt válaszolta, hogy nincs szerződése a Mészáros-céggel.

A BRFK kiderítette, hogy a közadatkérés beérkezésekor már öt alkalommal rendeltek vizet a cégtől, de azt állították, hogy a vásárlások eseti jellegűek voltak, nem szerződésesek, ezért közlekedési cég nem titkolt el közérdekű adatot.

Miután az MSZP megkeresésére az Igazságügyi Minisztérium leszögezte, hogy nem csupán az írásban rögzített adásvételi megállapodások minősülnek szerződésnek, a párt megkereste Polt Pétert.

A legfőbb ügyész hivatalból történő felülvizsgálati kérelemnek minősítette Tóth Bertalan parlamenti kérdését. Polt a Fővárosi Főügyészségre továbbította a levelet, hogy vizsgálják ki az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik