Belföld

Lemondta október 23-i Kossuth téri tüntetését a Közös Ország Mozgalom

A hétfőre várható brutális időjárás miatt – piros riasztást adtak ki Budapestre, óriási eső, és jéghideg várható – lemondja a Kossuth térre tervezett délutáni tüntetését a Közös Ország Mozgalom.

A mozgalom közleménye szerint a az elmúlt hetekben mindent megtettek, hogy közös színpadra állítsa a demokratikus ellenzéki pártok és a rendszerkritikus civil ellenzék képviselőit-

A mozgalom ezzel az igazságos választásitörvény-javaslat nyolcpárti elkészítésével megkezdett az igazságos és közös Magyarországért munkát akarta folytatni.

 Nem adtuk fel akkor sem, amikor egyes pártok politikai okokból nem vállalták fel a közös jelenlétet, mindent megtettünk, hogy továbbvigyük a civilekkel közösen a tüntetést, ismertessük a magyar társadalom követeléseit, kijelöljünk egy olyan utat, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer 2018-as megszüntetéséhez vezet.

Az időjárás olyan külső körülmény, amivel bár számolhatunk, de nem változtathatjuk meg. A mai napon az OMSZ piros riasztást adott ki a rendezvény idejére, ami azt jelenti, hogy a résztvevők testi épségét kockáztatnánk a tüntetés megtartásával, amit semmiképpen sem vállalhatunk fel, ezért a résztvevőkkel egyeztetve a rendezvény törlése mellett döntöttünk. Az október 23-i tüntetés elmarad, de a céljaiért tovább küzdünk. A jövő héten tájékoztatást fogunk adni arról, hogy milyen keretek között folytatjuk a munkát a változásért és igazságosságért 2018-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik