Belföld

Ötször annyit költött eddig a kormány sorosozásra, mint amennyit Soros költött Magyarországon

Soros György, illetve az alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba, aminek pénzügyi fedezete szinte korlátlan, mivel sajtóhírek szerint Soros több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak – írja a csütörtöki Magyar Idők Hollik Istvánra hivatkozva.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő közölte: az amerikai spekuláns alapítványa eddig is bőkezű és intenzív pénzforrása volt azoknak az illegális bevándorlást támogató szervezeteknek és politikusoknak, akik rendszeresen beavatkoznak a magyar közéletbe és megpróbálnak nyomást gyakorolni a magyar kabinetre. Hollik István szerint ezek az NGO-nak nevezett, nem kormányzati szervezetek és politikai támogatóik az Orbán-kabinet elleni támadásokhoz is minden eszközt felhasználtak, tüntetéseket szerveztek, Brüsszelbe jártak feljelenteni Magyarországot.

Brüsszeli politikusok vannak a zsebükben, akiken keresztül üzengetnek és fenyegetnek – mondta a KDNP-s politikus. A Helsinki Bizottság keresete a nemzeti konzultáció kérdőíveinek visszavonásáról és bezúzásáról tulajdonképpen ennek a kampánynak az első lépése.

Teljesen lekövethető, mire és mennyit költ Soros Magyarországon
A roma felzárkózást segítő szervezetek például 111,3 millió forint támogatást kaptak tőle.

Az is kiderül a csütörtöki Magyar Időkből, hogy a fórumok résztvevői között a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által támogatott szinte összes szervezet felbukkan, így például a Civil Kollégium Alapítvány, a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért is.

Hollik szavai könnyen leellenőrizhetőek, mert Soros alapítványainak magyarországi költései teljesen átláthatóak.

Tavaly 1,1 milliárd forintot költöttek az alapítványok Magyarországon az összes tevékenységükre. Összehasonlításképp érdemes megjegyezni, hogy csak a Civil Összefogás Alapítvány, a kormány által pénzelt álcivil szervezet költött egyedül feleennyit, a sorosozós plakátok pedig már az első körben is összesen ennek az ötszörösébe kerültek. Ráadásul ebben az új kampány sincs benne. 

Ráadásul a plakátokon nem is sok igaz állítás volt, erről itt írtunk részletesen:

Mennyi igaz a Soros-tervből és a nemzeti konzultációból?
Nem sok. Darabokra szedtük és elmondjuk azt is, mit akart valójában elérni Soros György.

Azt pedig, hogy Sorosnak befolyása lenne az Európai Bizottságra, maga Navracsics Tibor, az Orbán-kormány korábbi minisztere cáfolta:

Navracsics: Egy kollégám mondta, hogy Soros az egyik legjobb barátja
De a Soros-terv nem szerepel a Bizottság napirendjén.

Arról pedig, hogy Soros György miért tette a pénzét az alapítványaiba, itt írtunk:

Soros György (Soros György)
Ezért rakta alapítványba a pénzét Soros György
Az amerikai törvények szerint erre minden lehetősége megvan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik