Belföld

Cserdiben nem mondanak ellent a polgármesternek

Egyesek szerint Bogdán László újabb médiaakciója az, hogy üdülni hívta a menekülteket.

Bár a cserdiek többsége nem bánja, hogy a polgármester Bogdán László felajánlotta, falujában üdülhetnének az Őcsényből kiutasított menekültek, van, aki szerint nincs olyan a faluban, aki ellent merne mondani neki – olvasható az Abcúg helyi riportjában. Egy másik férfi elhiszi, hogy a szívén viseli a menekültek sorsát, de az is „tény, hogy ad a külsőre”.

Egy a lapnak nyilatkozó idős asszony földet is adna a menekülteknek, hogy dolgozzanak, míg mások szerint különbséget kell tenni menekült és migráns között.

Aki évek óta itt él a táborban, jól csinálja a dolgát, az jöhet. De aki csak úgy átszökik a határon, aztán idejön, az nem.

Egy fiatal fiú azt mondta, hogy a faluban is van elég ember, akinek lehetne segíteni, nem biztos, hogy egy egyébként is szegény településnek kellene ilyesmivel foglalkoznia. Egy asszony attól félt, hogy

Mi van, ha valami epilepsziás rohamot kapnak, vagy mi, aztán megerőszakolják a nőket? Én azért félnék.

A szomszédos Bükkösdön és Hetvehelyen kevésbé befogadóak, míg valaki szerint Bogdán számára ez csak egy újabb médiaakció, más azt mondta, hogy ő féltené a gyerekeket menekültektől.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik