Belföld

Lezsák leültetné az egész parlamentet

És lényegében össze is jön neki. Üdv a t. Házból.

Az már valami, ha Szél Bernadett felszólalása alatt a jobbikos sorokból érkezik „úgy van!” bekiabálás, s derültség a radjobbos (?) párt képviselőiből. És az is valami, ha a fideszes államtitkár, Rétvári Bence Ferge Zsuzsát idéz, még akkor is, ha azt a gondolatot citálja a ház elé a szociológus asszonytól, hogy a 2008-as válság idején az akkor balos kormány vezette Magyarország volt az egyetlen a régióban, mely nem tett semmit a leszakadókért.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Délután egytől ül ma a t. Ház, interpellációs hétfőnk van, keressük az érdekeset, hátha.

Még a napirend előttiek sorában a jobbikos Z. Kárpát Dániel pártja hétvégi devecseri győzelme (69 százalékkal lett polgármester a jelöltjük) körül futott egy kört, a válaszoló Dömötör államtitkár erre a tatai Fidesz-triumfálással felelt, meg azzal, hogy „nincs annyi macskás kép”, ami feledtetné a Jobbik múltját.

Ha és haha

Utóbb erre Gulyás Gergely is reagált ekképpen:

Egy választáson a Jobbiknak is lehet esélye. Ha a Fidesz-KDNP nem állít jelöltet.

De azt nem mondta, hogy pártja, bár 2014-ben még állított jelöltet, nem mellesleg vesztes jelöltet, most miért nem küldött senkit a kartácstűzbe.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Szél Bernadettől azt jegyeztük fel, hogy „Soros György-plakátokkal nem fogunk jóllakni”, valamint azt, hogy az LMP „hosszú útra indult”, aminek győzelem lesz a vége, mert Szél „ismeri a valóságot”.

Hudini Bence

A válaszoló Rétváritól viszont semmit nem jegyeztünk föl, csak azt, hogy

Szél „az emberekről beszéljé’!, az emberekről beszéljé!” közbekiabálásokkal akasztotta a joviális államtitkárt.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Eztán Rétvári önmagától vette át a szót, azzal a vizuális trükkel, hogy az első sorból, az államtitkári bársonyból hátraült képviselői fapados székébe, a negyedik sorba, és a “Soros Brüsszelből támad – Magyarország helyben segít” címmel önnapirendelőttizett, keleten üldözött keresztények patronálása témában.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A mindent vivő rekontrát viszont nem húzta meg Rétvári, mert házikérdésére Balog emberi miniszter válaszolt.

Az interpellációk előtt a zöld Hadházy Ákos megúszta mentelmi jogának felfüggesztését.

Megköszönöm államtitkár úr vázlatá… Megköszönöm államtitkár úr válaszát!

Ezzel a freudival üdvözli Rétvári egylevegős reakcióját a levezető elnök, Jakab István.

Lágylombos tűzifa és a hideg érzékelése 

Eztán a jobbikos Apáti István ösztökélte a kormányt a tűzifa áfájának csökkentésére, mire Tállai András azzal felelt, hogy:

Az áfacsökkentés mindig is ellenzéki műfaj volt!

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Tállai új kifejezéssel gazdagította szókincsünket:

lágy lombos tűzifa.

Mindezt annak kapcsán, hogy milyen fajta tüzelőket ad a kormány a rászorulóknak. (lágy lombosat meg szenet.)

Apáti viszonválaszában honvédségi dumát húzott elő zubbonyából:

A katona nem fázik, csak érzékeli a hideget.

Turnémúmiák

“Három éve, hogy megszűnt az SZDSZ”, mely párt elfoglalta helyét “a történelem szemétdombján, múmiái időnként turnéra indulnak”. Erről egy olasz lapban interjút adó Demszky Gábor kapcsán ragadtatta magát képes beszédre Németh Szilárd. Akit amúgy Magyar Bálint megszólalásai is zavarnak.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Németh visszafogott arányérzékről téve tanúbizonyságot arra kérte a külügyet, hogy a magyar diplomácia védje meg hazánkat a lejáratási kísérletektől.

Magyar Levente államtitkár válasza:

Röviden: igen.

Vagyis, igen, hazánkat még egy talján Demszky-cikk sem billenti ki a NER-es kerékvágásból.

Szavazás
Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Szűz Mária neve szoci szájon

A szocialista Korózs Lajos  involváltan az alábbi kérdést szegezte az emberi minisztérium illetékesének:

Hogy a Szűz Máriába’ van az, hogy miközben egyre többen vannak a szociális várólistán, önök hamarabb építenek stadiont és Vietnamban kórházat, mint a rászoruló embereket támogassák?

Fenti lazulásra/szentségtörésre azonnal lecsapott a kerdem Soltész Miklós, akinek, ha jól értjük, a szűzmáriázás sértette fülét, és „minősíthetetlen, elfogadhatatlan trágárságnak” minősítette Korózs szavait, szerinte ez “egyházügyi kérdés”.

Idézzük Soltészt:

olyan minősíthetetlen szöveget mondott Korózs Lajos, amilyet én itt az Országgyűlésben az elmúlt másfél évtizedben nem hallottam.

Grafitbombával ökörszemre; lassan tényleg mindenkinek elmegy az esze.

A bődületesrettenetesiszonyatos sokk után Soltész leült, és kedélyes kvaterkázásba kezdett Kósa Lajossal. Másodpercekkel azt követően, hogy megélte az “elmúlt másfél évtized” parlamenti mélypontját. (Vajon mit mondana egy pogrom után? Vagy a demokrácia elsikkasztását követően?)

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Mindenidők

A cuccból, amit Soltész kaphatott, alighanem Budai Gyulának is jutott, mert a volt elszámoltatási kormánybiztos a valóban felső kategóriás, de azért világraszóló csalásnak tán nem minősíthető Czeglédi-ügyről az alábbit interpellálta:

Minden idők legaljasabb bűncselekménye, amit az MSZP és a DK követett el.

“Minden idők”, ja.

Dúró Dóra csigolyája

Míg fideszesek sora lényegében nemzethalált vizionált, nem tudtuk nem észrevenni Dúró Dóra vélhetően goás hajnalon tervezett, elvont tüdőt és csigolyát felmutató toalettjét (B-verzió: lepkézés; C: angyalkázás).

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Lezsák leültetné az egész parlamentet

Tisztelettel kérem képviselőtársaimat, foglaljanak helyet!

Ezt a mai sokadik Rétvári-választ mászkálással, dumcsizással, az aranyfüstös oszlopok támasztásával díjazó honatyáknak címezte Lezsák Sándor, ki időközben átvette az ülésvezetést.

Engedelmeskedtek is neki.

Nemzetbiztonsági kockázatok

Az azonnalikra elfogytak a képviselők, mi is elfogyunk, méghozzá két idézettel, az első az immár zöld Demeter Mártától való:

Orbán Viktor az egyetlen országgyűlési képviselő, akit nem világítottak át a szolgálatok, így semmi garancia arra, hogy ne Orbán Viktor jelentené a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot.

A második a neki válaszoló Demeter Csabától:

Ha valaki terroristákat adna be Magyarországra, az az MSZP, a Jobbikkal kiegészülve.

Legközelebb is igyekszünk majd komolyan venni a t. Házat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik