Belföld

Időjárás: Európát elérheti Ofélia, de minket megkímél

Csendes, őszi időre számíthatunk.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A középső országrészben megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap marad a nagyrészt derült, gyengén felhős idő, az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet gyorsan feloszlik. Csapadék nem lesz. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 23 fok között alakul.

Hétfőn többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható, gyenge vagy mérsékelt széllel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 24 fok között valószínű, de a tartósabban ködös helyeken hűvösebb lehet.

A Kiderül.hu szerint hétfőn egy trópusi vihar érheti el Európát. A legújabb hurrikánt Ofélia névre keresztelték, az Atlanti-óceán középső területei fölött örvénylik. A következő napokban északkelet felé veszi az irányt, és trópusi viharrá “szelídülve” még Írországot is eléri hétfőn. Erre Európában csak egyszer volt példa, amikor Vince 2005-ben Portugáliában ért partot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik