Belföld

Navracsics elküldte Semjént etikaórára Orbánhoz

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 10. 13. 13:53

Az uniós biztos helyretette a miniszterelnök-helyettest, aki a kormányfővel ellentétben, nem fair.

A miniszterelnök-helyettes az állami rádióban, Orbán Viktor kedvenc műsorában beszélt arról, hogy Navracsics Tibornak kell a legjobban tudnia, hogy Brüsszel Soros György zsebében van, és a magyar uniós biztosnak át kellene gondolnia, kihez hűséges, a nemzethez vagy az EU-hoz.

A Civil Rádiót idézve a Hír Tv írta meg, hogy a magyar uniós biztos elismerte, függőben van a vitája a Fidesszel (bár Semjén Zsolt, a KDNP elnöke) annak kapcsán, hogy a párt kommunikációja rendre összemossa őt is Brüsszellel és a Soros-tervvel.

Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között.

Arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy rendre a Soros-terv végrehajtójának tüntetik fel, azt mondta,

ez a politikai vita sajátja. Nem örülök neki, nyilván. Különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk.

Navracsics Tibor vitatja, hogy az Európai Bizottság tagjai „Soros emberei”, és az ő tervét hajtják végre. Nem tud nyomásgyakorlásról, de olyanról igen, hogy kollégái egyikének Soros György az egyik legjobb barátja. 

Az uniós biztos az Orbán-Semjén párhuzammal arra utalt, hogy hétfőn – amikor a szintén KDNP-s Aradszki András a sátánhoz hasonlította Soros Györgyöt, a kormányfő azt mondta az atv.hu-nak.

Én tudom jól. Az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja végre. Azaz Navracsics Tibor téved.

A kormány az újabb nemzeti konzultációt erre alapozza, a Fidesz pedig újra országjárásba kezd, hogy lendületet adjon a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultációnak. November 19-ig minden választókerületbe elmennek, hogy elbeszélgessenek a megjelentekkel, minél több emberrel találkozzanak személyesen és „eszmét cseréljenek” a témáról. Csaknem 200 fórumot terveznek, amelyeken a párt vezető politikusai, országgyűlési képviselői és a kormány tagjai tartanak előadást.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.