Belföld

Folytatódik a politikai leszámolás Ferencvárosban

Nem elég, hogy kirakták Baranyi Krisztinát (Együtt) az egyetlen önkormányzati bizottságból, ahol széke volt, és így lényegében megfelezték a fizetését, most  mandátumáról is lemondatná a fideszes vezetés – írja az Index.

Az indok az, hogy az Együtt önkormányzati képviselője nem írta bele frissen vásárolt ingatlanát a vagyonnyilatkozatába. Az önkormányzat vagyonnyilatkozat-ellenőrzési bizottságának határozatában az is szerepel, hogy a képviselőnő nem vallotta be, hogy az új ingatlanba költözés előtt hol bérelt lakást.

Baranyi  azt mondta az Indexnek, hogy a tulajdonjoga 2017 szeptemberétől él, ugyanis ekkor vált jogerőssé a földhivatali bejegyzés rá. Éppen ezért akkor lett volna szabálytalan, ha januárban egy olyan ingatlant vall be, aminek a tulajdona (pontosabban tulajdonának egytizede) nem az övé. Hozzátette, hogy ugyan az adás-vételi szerződés tavaly novemberi, de mivel az alapján kaptak hitelt, így kifizetés és a beköltözés is a vagyonbevallási határidő után történt. A határozat 2. pontját nem is érti, a bérlemény ugyanis nem vagyonelem.

A vastagon politikainak tűnő döntés ellen fellebbez a kormányhivatalnál, ugyanis szerinte az önkormányzat fideszes vezetése likvidálni akarja, lemondatnák a képviselői mandátumáról, mert több olyan ügyet tárt fel és vitt a nyilvánosság elé, ami a kerület vezetésének kellemetlen.

Korábban megírtuk, hogy a IX. kerületi Fidesz két ellenzéki képviselőt, Baranyi Kriszinát és Jancsó Andreát (LMP) kirúgott a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottságból – csak ennek a tagjai –, mert kényelmetlenek voltak a kerületi vezetésnek.

Kirakták az ellenzékieket a bizottságukból Ferencvárosban
Kényelmetlenek voltak a fideszes vezetésnek.

A múlt heti testületi ülésen minden pontosan úgy történt, ahogy jósoltuk. Zárt ajtók mögött, vita nélkül szavazták ki a két ellenzékit a bizottságukból. A többi ellenzéki képviselő, köztük a szocialisták sem harcoltak az LMP-s és az együttes politikus helyéért, pedig a bizottsági helyük után kapott pénz fontos része a fizetésüknek.

Bácskai János fideszes polgármester  azt nyilatkozta, hogy azért döntöttek így, mert nemtelen politikai támadásokat intézett ellenük a két képviselő. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik