Belföld

Bombariadót csinált a bíróságon, hogy megússza a tárgyalást

Köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki bombariadóval akarta elhalasztatni a tárgyalását. Emiatt most újabb bírósági per vár rá.

A vád szerint a ceglédi férfit és társait június 15-én fél 10-re idéztek be a Ceglédi Járásbíróságra. A férfi negyed 9-kor azonban megejtett egy telefont, és azt mondta a 112-es segélyhívón az ügyeletes rendőrnek, hogy bombát helyeztek el az épületben. Ezután bontotta a vonalat.

Tíz percen belül bombariadót rendeltek el, a bíróságot – beleértve a körülötte lévő út- és és járdaszakaszokat is – lezárták és kiürítették. Rendőrök, mentők és tűzoltók érkeztek a helyszínre. A  reggeli órákban erős autós és buszforgalmat, az áruszállítást és a gyalogosforgalmat terelték, az intézkedés 35 menetrend szerinti járat közlekedését érintette, valamint a városközpontban lévő iskolák, a polgármesteri hivatal és az üzletek működését. A rendőrök végül nem találtak semmi gyanúsat, de minden aznap délelőtti per elmaradt. A bejelentőt egy órán belül elkapták,a bíróság épületének közelében.  Az újabb pert már előzetes letartóztatásban várja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik